reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tą wagą sie az tak bardzo nie przejmuje. Bardziej jestem przerażona że ta szyjka jak to mówią lekarze jest w opłakanym stanie....

reklama
Ja mam dziś 35+5 i zaczynam się zastanawiać czy coś się nie zaczyna. Nie mam co prawda boli jak na miesiączkę ale mam często twardy brzuch i bobas ciągle napiera na całe krocze... czuje jakby za chwilę miało mnie tam rozerwać do tego zapiera nóżkami o zebra.
Nawet nie strasz bo mam tak od paru dobrych tygodni ale myślę , że przez to że dzidzie już coraz większe więc i opór coraz większy no i macica coraz bardziej przygotowywuje się do porodu :) A jak się położysz to puszcza ?

Tą wagą sie az tak bardzo nie przejmuje. Bardziej jestem przerażona że ta szyjka jak to mówią lekarze jest w opłakanym stanie....
Czasami kobiety niemaja w ogóle , rozwarcie itd i parę tygodni dają radę , passar ja wspiera , sterydy wrazie w masz podane a dzidzia już w tym tygodniu da sobie radę jakby jej się pospieszylo z przyjściem na świat, dupka do góry nogi zaciskaj i będzie dobrze [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Ja mam dziś 35+5 i zaczynam się zastanawiać czy coś się nie zaczyna. Nie mam co prawda boli jak na miesiączkę ale mam często twardy brzuch i bobas ciągle napiera na całe krocze... czuje jakby za chwilę miało mnie tam rozerwać do tego zapiera nóżkami o zebra.
Ja już tak mam od 1,5 tyg; dzidzia bardzo sie rozpiera, zapiera, wierci, brzuch czesto twardy, ale juz nie potrafie rozpoznac czy to przez ruchy dzidzi czy tez sa to skurcze; kontrola w srode (jesli dotrwam) to sie przekonamy jak wyglada szyjka; dzis 32+4

Ja już tak mam od 1,5 tyg; dzidzia bardzo sie rozpiera, zapiera, wierci, brzuch czesto twardy, ale juz nie potrafie rozpoznac czy to przez ruchy dzidzi czy tez sa to skurcze; kontrola w srode (jesli dotrwam) to sie przekonamy jak wyglada szyjka; dzis 32+4
Ja w piątek i mam nadzieję że szyjka trzyma się dzielnie chociaż stres mam zresztą pewnie jak każda z nas , ale damy radę:)

Ja juz się poddałam :( Wód już prawie nie ma rano było 2AFI a jeszcze wyleciało. Pęcherz płodowy w strzępkach. Dostaje antybiotyki i czekam. Zdaję się na lekarzy :( Życzę Wam dziewczynki aby u Was było dobrze i abyście szczęśliwie donosily do bezpiecznego terminu.
Sandi82 co u Ciebie? Jak się czujesz?

Hej. Śpieszę wam z nowina. W 38 t.6d. Urodziłam coreczke Laure 2850 gram. Pessar zdjety w 37t.2d. Musieli podłączyć oksytocyne bo po tych rozkurczowych lekach skurcze byly slabe. Ale po noej dostałam takich, ze mala przyszla szybko na swiat
Gratulacje !!!!! Z każdą taka wiadomością mam ciarki i się wzruszam:*

Dzisiaj mam wizytę o 16.30. Proszę o trzymanie kciuków żeby się nic nie pogorszyło bo ostatnio miewam w ciągu dnia twardnienia brzucha, których wcześniej w ogóle nie mialam. Już się mega stresuje i nie śpię od 4. Maaasakra

B
Dzisiaj mam wizytę o 16.30. Proszę o trzymanie kciuków żeby się nic nie pogorszyło bo ostatnio miewam w ciągu dnia twardnienia brzucha, których wcześniej w ogóle nie mialam. Już się mega stresuje i nie śpię od 4. Maaasakra
Będę trzymać kciuki ... Ja się chyba tak przejęłam tym szpitalem że dzisiaj też cierpię na bezsenność od 2 nie śpię i oczy jak 5zl.

reklama
Do góry