reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez mam taka brzydka popękana szyjke :( i tez jak pomyśle ile jeszcze tygodni to słabo sie robi... u mnie trwa 24 tc.... jutro wizyta i nie moge sie jej doczekać... wcOraj cos kiepsko sie czułam dziwne bole podbrzusza troche plecow... ehhh oby było ok :) ja czekam poki co na poerwszy cel jakim jest 28 tc :)

reklama
@Gawinka88 hehe u mnie pierwszy cel to byl 28tc teraz mam 29 wiec celem jest juz 32tc [emoji3]ale w glebi duszy licze na ten 34[emoji6]

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Tez odliczam do 28 tyg. Gawinka a mówił ci lekarz czemu masz ta szyjke popekana? K.d 30 u ciebie jest juz ładny wynik zaczynasz 30 tydz wiec jest super:)

Ja w pierwszej ciazy miałam założony pessar i podczas akcji porodowej pękła mi całkowicie szyjka macicy... do tego została zle zszyta i juz tak słabo sie regenerowała....po ciazy nie raz słyszałam od geinkologa ze ta szyjka to nie wyglada najlepiej....
w szpitalu z kolei mi powiedzieli ze gdybym nie pessar to ta szyjka by tak nie pękła... on był bardzo
zassany w szyjke aż lekarz nie mogl
go wyciągnąć.... no nje wiem było minęło...
oby teraz szew ładnie trzymał i wszystko skończyło sie dobrze... :)

Ale szczerze Wam powiem ze jakos szybko mi ten czas leci dopiero sie cieszylam ze polowa a to juz zaczynam 30...w poniedziałek lekarz i nie moge sie juz doczekac. Niby mysle ze jestem spokojniejsza ale jak wyladowalam na IP to wcale spokojna nie bylam...balam sie cholernie i chyba juz tak do konca bedzie

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Gawinka u mnie zaczęła się akcja porodowa a ja miałam szew i tak cały dzień lezałam ze skurczami bo mnie w szpitalu mieli w nosie i tez nie wiem czy u mnie nie od tego tylko ze kilka razy miałam robione usg i pytałam jak ta szyjaka i każdy lekarz mówił ze ok

A miewacie tez pobolewania podbrzusza ? nie sa to takie typowe bole okresowe ani jakies mocne ale czasami czuje takie jakby dziwne napięcia w podbrzuszu....od wczoraj właśnie tak mnie trzyma i juz sie denerwuje czy wszystko ok....

Ja mam po nocy cały brzuch obolaly:/ w dzień tez mnie czasem boli właśnie jutro mam go zapytać czy takie bóle nic złego nie zwiastuja

No to u mnie to samo , tzn w nocy ok ale
np jak długo w toalecie nie byłam na siusiu to masakra czuje jakby ten brzuch miał zaraz wybuchnąć... no i w ciagu dnia to podbrzusze... ehhhh ciekawe ile w tym mojej psychiki a ile prawdziwego bólu :)

reklama
Napewno psychika tez robi swoje. Ja się tak panicznie boje chodzić ze u mnie to się przeradza juz sama nie wiem w co. Zapytam go jutro czy jest tak beznadziejnie czy karze mi leżeć bo lepiej dmuchać na zimne bo zwariuje doslownie. Dobrze ze to moja ostatnia ciaza jeśli się uda. Wiem marudze;) ale jak na dzień przed wizyta to nie jest tak zle:p

Do góry