reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Trzymma mocno kciuki żeby jednak dotrzymał do minimum 37 tyg

Najgorsze ze przez te 2 tyg oszczędzania skróciła się bardziej niż jak byłam normalnie aktywna :( No ale ten tydzień pokaże, czy leżenie całkiem plackiem cos da, czy krążek czy w ogóle szpital i sterydy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja juz popłakałam wiec mogę napisać. U mnie szyjka 24 mm mała naciska na szyjke. Szew narazie trzyma wszystko zamkniete. Nakaz leżenia. Gdzieś jestem poddawana ta wizyta
A ostatnio na wizycie ile miała cm ? O ile temu byłaś?
Przypomnij mi Kochana w którym tyg ciąży jesteś bo już wszystko mi się mięsza :/przepraszam że tak ciągle pytam ale może wkoncu zapamiętam, będzie dobrze ja z szyjka 25mm od 19 tyg ciąży donosiłam do 36

Najgorsze ze przez te 2 tyg oszczędzania skróciła się bardziej niż jak byłam normalnie aktywna :( No ale ten tydzień pokaże, czy leżenie całkiem plackiem cos da, czy krążek czy w ogóle szpital i sterydy

Szkoda że ci nie założyła tego krążka może byłabyś spokojniejsza? Ale trzeba zaufać lekarzowi on wie co robić, ty się nie denerwuj i milusisz leżeć wiem łatwo się pisze gorzej już w praktyce, a twoja lekarka zakłada krążek w gabinecie czy w szpitalu?

Szkoda że ci nie założyła tego krążka może byłabyś spokojniejsza? Ale trzeba zaufać lekarzowi on wie co robić, ty się nie denerwuj i milusisz leżeć wiem łatwo się pisze gorzej już w praktyce, a twoja lekarka zakłada krążek w gabinecie czy w szpitalu?

Powiedziała, ze założy jak zejdzie do 15 mm, bo boi się ryzyka infekcji. Krążek chyba w gabinecie, a jak to nie pomoże to na końcówkę ciąży chce mnie do szpitala położyć. Ale mam nadzieje, ze uda się tego uniknąć, bo wiadomo ze w domu lepiej się człowiek czuje. Zobaczymy jak będzie za tydzień. Mam nadzieje ze stanie już w miejscu i uda nam się wytrwać w domu jeszcze miesiąc.

Agatka jutro zaczynam 24 tydzień. W zeszłej ciazy z tego co pamiętam było gorzej nie dość ze miałam 26 mm od 16 tyg + rozwarcie to jeszcze od 22 szew zaczął się zsuwac. Ale tak to powiedział dzisiaj ze nie da się nie połamać

U mnie tak wychodzi ze im dluzej leze tym jest gorzej...

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Powiedziała, ze założy jak zejdzie do 15 mm, bo boi się ryzyka infekcji. Krążek chyba w gabinecie, a jak to nie pomoże to na końcówkę ciąży chce mnie do szpitala położyć. Ale mam nadzieje, ze uda się tego uniknąć, bo wiadomo ze w domu lepiej się człowiek czuje. Zobaczymy jak będzie za tydzień. Mam nadzieje ze stanie już w miejscu i uda nam się wytrwać w domu jeszcze miesiąc.

Trzymma mocno kciuki żeby tak było i obyło się bez krążka o szpitala

Agatka jutro zaczynam 24 tydzień. W zeszłej ciazy z tego co pamiętam było gorzej nie dość ze miałam 26 mm od 16 tyg + rozwarcie to jeszcze od 22 szew zaczął się zsuwac. Ale tak to powiedział dzisiaj ze nie da się nie połamać
Wiem ciężko słyszeć ze synka się skraca i ogólnie tych prostych słów lekarzy a my bierzemy bardo to do siebie!!! Będzie dobrze wszystko jest pozamykane, u mnie jak miałam pessar to później tylko patrzył czy szyjka zamknięta a już nie spr. Długość, szczerze to nawet nie wiedziałam że później trzeba sprawdzać długość, w tej ciąży zapisałam się na te forum i jestem Jeszce bardziej prEwrazliwiona

reklama
No mi dużych szans na 34 tc nie daje. Bo szyjka sie wewnetrznie rozwiera mimo pessara i leżenia. Pierwszego dnia po wizycie bylo ze mna kiepsko ale mysle pozytywnie i byle do 32 plucka juz maja szanse same dzialac

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Do góry