reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja to mam juz tak przeróżne bole ze serio nie wiem co bedzie dalej...niby nie czuje typowych twardnien brzucha ale ciagle cos a to ciągnie a to sie napina a to plecy bola... a to podbrzusze.... tez zwariuje :)
Dam znac jutro co tam po wizycie :)

reklama
Ja po wizycie.
Szew trzyma ładnie , szyjka 2,7 cm czyli w sumie tyle ile miała miesiac temu... niby wszystko ok choc kazal mi jeszcze więcej leżeć ?????? bo dzidzia coraz większa i głowa mi troszke napiera stad pobolewania podbrzusza... a
malutka wazy około 600 gram :)

Ja po wizycie.
Szew trzyma ładnie , szyjka 2,7 cm czyli w sumie tyle ile miała miesiac temu... niby wszystko ok choc kazal mi jeszcze więcej leżeć ?????? bo dzidzia coraz większa i głowa mi troszke napiera stad pobolewania podbrzusza... a
malutka wazy około 600 gram :)
O to gratuluję wizyty :) dobrze ze szyjka trzyma :) no ale ty właśnie chyba cały czas leżysz?

Hej dziewczyny, u mnie aktualnie 32+4, dwa tygodnie temu szyjka 25 mm, a dziś 19 mm- mimo polegiwania przez większość czasu. Oba ujścia zamknięte, ale niestety się skraca. Mała wazy 1940 g- od ostatniej wizyty przybrała 500 g wiec całkiem ładnie :) mam całkowity reżim łóżkowy- wstawać tylko do toalety i za tydzień kontrola- jeśli szyjka skróci się do 15 mm to powiedziała, że założy krążek. Zwiększyła tez luteinę na 3x1. Uspokoiła mnie ze z taka szyjka jak teraz powinnam jeszcze wytrzymać 2- 3 tyg- a 4 brakuje mi do ciąży odnoszonej. Także u mnie nastroje średnie, ale postaram się teraz rzeczywiście przeleżeć ten tydzień i zobaczymy czy da to jakiś efekt. Postraszyła tez ze jak krążek nie da efektu to położy mnie na ostatnie 2-3 tyg do szpitala.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No ja juz popłakałam wiec mogę napisać. U mnie szyjka 24 mm mała naciska na szyjke. Szew narazie trzyma wszystko zamkniete. Nakaz leżenia. Gdzieś jestem poddawana ta wizyta

No ja juz popłakałam wiec mogę napisać. U mnie szyjka 24 mm mała naciska na szyjke. Szew narazie trzyma wszystko zamkniete. Nakaz leżenia. Gdzieś jestem poddawana ta wizyta

No ja się dzisiaj rozpłakałam w trakcie wizyty, na szczęście szybko się ogarnelam, ale w domu jak mnie puściło to sobie zdrowo poryczalam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ryczalam w zeszla srode mam nadzieje ze w poniedzialek bedzie lepiej. Trzymajcie sie

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

reklama
Hej dziewczyny, u mnie aktualnie 32+4, dwa tygodnie temu szyjka 25 mm, a dziś 19 mm- mimo polegiwania przez większość czasu. Oba ujścia zamknięte, ale niestety się skraca. Mała wazy 1940 g- od ostatniej wizyty przybrała 500 g wiec całkiem ładnie :) mam całkowity reżim łóżkowy- wstawać tylko do toalety i za tydzień kontrola- jeśli szyjka skróci się do 15 mm to powiedziała, że założy krążek. Zwiększyła tez luteinę na 3x1. Uspokoiła mnie ze z taka szyjka jak teraz powinnam jeszcze wytrzymać 2- 3 tyg- a 4 brakuje mi do ciąży odnoszonej. Także u mnie nastroje średnie, ale postaram się teraz rzeczywiście przeleżeć ten tydzień i zobaczymy czy da to jakiś efekt. Postraszyła tez ze jak krążek nie da efektu to położy mnie na ostatnie 2-3 tyg do szpitala.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Trzymma mocno kciuki żeby jednak dotrzymał do minimum 37 tyg

Do góry