reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wydaje mi się ze w poprzedniej ciazy jakoś później miałam ta glukozę tak ok 27 tydz a teraz już w 23. Ja to przez ta ciążę to chyba wyląduje w psychiatryku naprawdę. W poprzedniej i rozwarcie miałam na opuszek i szyjka tylko 26 mm w 17 tyg i szew mi się zsuwal i się tak nie bałam jak teraz. Czasem to mam wrażenie ze juz mam coś z głową. Chyba na wizycie w czwartek poproszę go o relanium niby można brać w ciazy będę się ratować jak juz będzie źle. Ostatnio miałam taki napad leku ze nie mogłam sobie ze sobą poradzić.

reklama
Hej. Zaraz odejde od zmyslow a boje sie zadzwonic do lekarza ze potwierdzi to co mysle...razem z wydzielina na wkladce mialam galaretke malutko jej bylo bezbarwna wielkosci malego paznokcia. Boje sie ze to czop...

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Hej spokojnie... zadzwon do lekarza i zapytaj...
ale czop przynajmniej u mnie był takim raczej mega kłębkiem sluzu podbarwionego krwią.... duuuuzo sluzu

No to mi odpisal..." Może to być czop śluzowy / lepiej podjechać do szpitala żeby sprawdzić czy szyjka się nie rozwiera i podać sterydy . Nie panikować " to zaczelam panikowac

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

No nic innego nie mogl Ci odpisać jak to żebyś właśnie podjechała
do szpitala i sprawdziła....
podjedz dla świetego spokoju moze to nie czop :)

A ja już po glukozie myślałam że zemdleje tak mi się w pewntym momencie zrobiło słabo i gorąco ze wszyscy byli w kartkach a ja w bluzce z krótkim rękawem i czułam ze odlatuje ale na szczęście mi przeszło. Chyba nawet jak by mi lekarz pozwolil chodzić to nie dała bym rady nogi tez mi już odmawiają ledwo weszłam po schodach :)

No to mi odpisal..." Może to być czop śluzowy / lepiej podjechać do szpitala żeby sprawdzić czy szyjka się nie rozwiera i podać sterydy . Nie panikować " to zaczelam panikowac

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Podejdź dla świetego spokoju, niech cię zbadają i ocenia szyjkę. Będziesz spokojniejsza

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też nie pomogę bo nie wiem jak wygląda czop mi chyba odszedł jak na spr w szpitalu przed porodem wyjeli pessar bo był caływ ciągnące wydzielone z krwią to pewnie to bylo
Podjedzie na a IP, i daj konieczne znać bo tak to się zamaerwisz, a lepiej spr to

Do góry