reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja tez czekam na koniec lutego bo wtedy bezpiecznie już będzie rodzic :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A ktory to u Ciebie bedzie tydzien? Ja mam koniec lutego za cel [emoji3] chociaz jesli bedzie dluzej to jak najbardziej bede szczeliwa

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

A moze tak w ogole powiem cos o sobie [emoji3] przyszlam tak do Was " z ulicy" i sie nawet nie przedstawilam. Nazywam sie Kasia lat 27ciaza 2. syna Alana urodzilam w 39+6 tc od odejscia wod plodowych 16 godzin i CC. W 32tc dostal sterydy na plucka lezalam w szpitalu z arytmia serca( swoja) i skurczami. Zdrowy chlopak 10/10 3950g 57 cm.
Obecnie 28+3 tc w brzuszku corcia Liliana defekt blizny po CC(juz dziura w bliznie na macicy po 3 latach). Pessar szyjka 18mm termin na 12.04.18. I tak sobie leze w lozku i licze dni do 32 tc pozniej bede spokojna

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

Kasia a czemu ten szew ci się rozszedl? Ja zawsze myślałam że po 1 cesarke to zwykle nie grozi. Agula to ty za miesiąc spokojnie możesz już maleństwo tulic:)
Podobno gdy pierwsza faza porodu trwa zbyt dlugo ( w moim przypadku 16 godzin) to sie tak moze zdarzyć podobno juz coraz wiecej jest takich przypadkow. Moja kolezanka dopiero tez co tak miala (ona 12 godzin) donosila coreczke Ale od 18 tc lezala w lozku 20 tygodni...no niestety nic sie nie da z tym zrobic tylko sie oszczedzac zero dzwigania itp jest ryzyko ze macica.moze pęknąć.

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

O kurcze nie wiedzialam:/ to lez niech cię wyreczaja we wszystkim. Ja to już się przestałam krepowac o coś prosić dziecko najważniejsze a my się jeszcze nalatamy i wtedy nikt nas w niczym wyreczal nie będzie.

O kurcze nie wiedzialam:/ to lez niech cię wyreczaja we wszystkim. Ja to już się przestałam krepowac o coś prosić dziecko najważniejsze a my się jeszcze nalatamy i wtedy nikt nas w niczym wyreczal nie będzie.
Tez nie wiedziałam że to mozliwe bo wczesniej sie z tym nie spotkalam tym bardziej po 3 latach... wiedz leze i czekam a ta ciaza miala byc taka piekna...[emoji6]

w57ve6hhinlv2nr8.png

qb3cj44jybur1noz.png

reklama
Do góry