reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Tak obie ze szwem...
Agula Ty juz 32 , ja marze o takim wyniku...
wiec spokojnie juz masz prawie bezpieczny okres :)

ZielonA super gratulaje !!!! duzo zdrowka dla Was :)))

Tak obie ze szwem...
Agula Ty juz 32 , ja marze o takim wyniku...
wiec spokojnie juz masz prawie bezpieczny okres :)

ZielonA super gratulaje !!!! duzo zdrowka dla Was :)))

apetyt rośnie w miarę jedzenia, ja najpierw czekałam na 30 tc, a teraz liczę na to, że uda mi się dotrwać do ciąży donoszonej. W przyszły czwartek wizyta i zobaczymy jak szyjka zareagowała na leżenie

Dużo tych czwartkowych wizyt obyśmy wszystkie wróciły z nich z dobrymi wiesciami:) u nas 2 kobitka mąż nie wytrzyma :D 4 siostry żona 2 córki; ) babiniec :D tez mi się ten 30 marzy.

Zielona gratulacje mam nadzieje ze nasze szyjeczki tez wytrzymają. A ty miałaś jakiś pessar czy coś? Lezalas?

Ja juz jutrzejsza wizyte przezywam. Jestem ciekawa jaka dlugosc ma szyjka i jakie zalecenia na najblizszy czas. Dzisiaj bylam na malym spacerze, piekna zima :)

To dopiero pierwsza wizyta kontrola po zalozeniu szwow. Jutro ustale, ale lekarz uprzedzal, ze chcialby teraz czesciej mnie widziec. Na tym etapie dawniej mialam wizyty co 4 tygodnie.

To teraz pewnie gdzieś co dwa tyg, ja byłam na wizycie w pon i kazał podjechać mi do szpitala za dwa tyg na samą kontroli szyjki a wizyta u niego 12.02 będę wtedy 19+5 i już się boję bo na tym etapie zaczęła mi się skracac szyjka

reklama
Dorotea oby szyjka była bez zmian a szew trzymał mocno. I żebyś dalej mogła chodzic. Agatka może w tej ciąży szyjka będzie trzymać i nie będzie się skracać. U mojej znajomej tak było pierwszą ciaza przelezana od któregoś tam tyg a w drugiej latala do końca i szyjka trzymala a lekarz jej mówił ze raczej napewno będzie powtórka.

Do góry