reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Agatka29 Tylko leki i tryb leniwej królowej [emoji4] od rana trochę pracuję, powiedzmy 4 godziny dziennie, a później leżę. U mnie to działa, bo szyjka wydłużyła się o 1 cm, z dwóch na trzy. I nie ma rozwarcia. Mój gin nie zakłada pessarow, jest zwolennikiem szwu, ale tylko jeśli pojawia się rozwarcie. U mnie odpukać go nie ma i mam nadzieję, że tak zostanie. Zresztą teraz i tak by już raczej nie zakładał. Ale wiesz, to u mnie tak działa. Często dziewczyny musiały leżeć plackiem.

reklama
@Agatka29 Tylko leki i tryb leniwej królowej [emoji4] od rana trochę pracuję, powiedzmy 4 godziny dziennie, a później leżę. U mnie to działa, bo szyjka wydłużyła się o 1 cm, z dwóch na trzy. I nie ma rozwarcia. Mój gin nie zakłada pessarow, jest zwolennikiem szwu, ale tylko jeśli pojawia się rozwarcie. U mnie odpukać go nie ma i mam nadzieję, że tak zostanie. Zresztą teraz i tak by już raczej nie zakładał. Ale wiesz, to u mnie tak działa. Często dziewczyny musiały leżeć plackiem.
Właśnie tego lezenia się obawiam a w domu prawie 3 latek :) także będzie ciężko, w pierwszej ciazy miałam pessar od 19 tyg i pewnie historia się powtórzy, u mnie też lekarz zakłada szew wtedy kiedy jest dopiero rozwarcie
Pierwsza ciąża zakończona w 36 tyg, dużo polegiwalam ale też nie non stop, mam nadzieję że w tej ciąży będę mogła chociaż obiad ugotować, z zakupami to już rodzina pomoze:)

Wiesz kontrowersyjny nie kontrowersyjny tyle lat był na rynku stosowany w zapobieganiu skurczom, porodom przedwczesnym i nic dzieciom nie było... ewnetualnie slutki to przyspieszona akcja serc u matki ale isoptin rownież załatwiał sprawę....

Poza tym jak cos sie dzieje to pierwsze co robią w szpitalu to podłączają pompę z fenoterolem wiec jest dostępny ale w szpitalu wycofany tylko w formie tabletek.

A wziewny berotec zawiera ta substancje i nawet w ulotce jest napisane ze zapobiega skurczom macicy stad moje pytanie ;)

reklama
Do góry