No i świetnie!!! Ja wczoraj spakowałam torbę (walizkę) ciekawe czy można walizkę. Tylko mam problem z czapeczkami. Czy można brać czapeczki wiązane!?! Czy tylko typu smerfetka!!??Nie
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
lienka
Fanka BB :)
a ja uważam, że jednak na coś sie zdają. ....co by było jakbyśmy nie brały...wolę nie sprawdzaćWitaj
Ja zauważyłam że wszystkie te nasze leki na niewiele się zdają niestety
Co do skurczy to wydaje mi się że sporo, któraś z dziewczyn pisała że nie ma się co martwić jeżeli ilość nie przekracza 10. Ale skoro lekarz mówi że normalne to może i tak jest w Twoim przypadku.
Ostatnia edycja:
lienka
no nawet nie wiem!! Na patologii sie tym nie interesowałam...w wykazie na stronie sa tylko pampersy do zabrania...ja biorę wszystko swoje. Zresztą skąd pewność że nas przyjmą tam ja polecam tez zabrać takie płatki kosmetyczne kwadratowe większe myć pupę wodą ciepłą maluchom...te chusteczki sa słabe na początek uczulaja odparzaja...takie mam doswiadczenie po pierwszym czapeczki ja mam smerfy ....@lienka czy na Żelaznej nadal sa pampersy, chusteczki, krem do pupy i cała reszta? Mam przygotowane dla dziecka ubranka i nir wiem, czy jest sens pakować kosmetyki i pampki, jak nie musze... 4 lata temu wszystko było, chyba nawet Octanisept. Az sie dziwiłam, zd tego nie kradną na potęgę...
Evelina87r
U nas w szpitalu ciuszki potrzebne są tylko na wyjscie. Zabrac trzeba tylko pampki i chusteczki. No i ja pakuje jeszcze smoczusia bo jak będzie takim ssakiem jak pierwsza corcia to nie wyrobię
O jakie na czasie mamaginekolog
Link do: Jak przygotować ciało do szpitala do porodu? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet
O jakie na czasie mamaginekolog
Link do: Jak przygotować ciało do szpitala do porodu? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet
Agula_1991
Może zadam głupie pytanie, ale jak często w ciągu dnia zmieniasz te wkładki?Hej dziewczyny!!! Jak dzisiaj!?! Ja spoko twardnien może było że dwa.
Tylko ta wydzielina. Wkładki mam teraz takie cienkie i wczoraj i dziś miałam plamke (mniejsza jak jeden grosz) pod wkładka (jakby nieco przemiekła)...
I już schiz... Ale wkładka nie była jakoś bardzo mokra tylko w tym jednym miejscu... Kurde... Dlaczego to tak!?
No zmieniam trzy cztery razy ale w sumie jakbym z jedną chodziła to nic by się nie stało bo to nie jest tego aż tyleMoże zadam głupie pytanie, ale jak często w ciągu dnia zmieniasz te wkładki?
Cały czas coś wylatuje ale czy to nie po luteinie!?! Te wkładki chyba są już do niczegoNo zmieniam trzy cztery razy ale w sumie jakbym z jedną chodziła to nic by się nie stało bo to nie jest tego aż tyle
Agula_1991
Ja używam też takich cienkich, ale od początku ciąży zauważyłam, że ogólnie wydzieliny jest dużo więcej niż przedtem. Natomiast luteinę stosuje od 3 tygodni i też mi ciągle coś wylatuje, czasem miałam wrażenie, że popuściłam, aż leciałam do toalety sprawdzić, a tu kleks z luteiny. Jeśli sie martwisz czy to na pewno tylko śluz to są podobno jakies paski ktore sprawdzają czy to nie wody płodowe- bo ty już w wysokiej ciąży jesteś.Cały czas coś wylatuje ale czy to nie po luteinie!?! Te wkładki chyba są już do niczego
Natomiast pytanie odnosnie czestotliwosci wymiany zadałam, dlatego, że takie cienkie wkładki szybko robią sie wilgotne i w kontakcie ze skórą mogą powodować infekcję, a tego się też mocno boimy więc trzeba je wymieniać bardzo często. Ja kupiłam sobie też chusteczki dla niemowląt i po każdej wizycie w toalecie ich używam i odpukać na razie żadna infekcja mnie nie złapała.
Mi lekarka powiedziała że po luteinie ro leci taka woda. Ale maluch się rusza i więc nie myślę że to coś złego a ta wydzielina jest białawe wodnista... Do czwartku muszę wytrzymać i nie panikowaćJa używam też takich cienkich, ale od początku ciąży zauważyłam, że ogólnie wydzieliny jest dużo więcej niż przedtem. Natomiast luteinę stosuje od 3 tygodni i też mi ciągle coś wylatuje, czasem miałam wrażenie, że popuściłam, aż leciałam do toalety sprawdzić, a tu kleks z luteiny. Jeśli sie martwisz czy to na pewno tylko śluz to są podobno jakies paski ktore sprawdzają czy to nie wody płodowe- bo ty już w wysokiej ciąży jesteś.
Natomiast pytanie odnosnie czestotliwosci wymiany zadałam, dlatego, że takie cienkie wkładki szybko robią sie wilgotne i w kontakcie ze skórą mogą powodować infekcję, a tego się też mocno boimy więc trzeba je wymieniać bardzo często. Ja kupiłam sobie też chusteczki dla niemowląt i po każdej wizycie w toalecie ich używam i odpukać na razie żadna infekcja mnie nie złapała.
reklama
Agula_1991
Mi lekarka powiedziała że po luteinie ro leci taka woda. Ale maluch się rusza i więc nie myślę że to coś złego a ta wydzielina jest białawe wodnista... Do czwartku muszę wytrzymać i nie panikować
U mnie nie jest wodnista, a wlasnie taka jak opisujesz
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: