reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja to tak po chlopsku tlumacze tak: w dzien urodzin konczysz np. 30 lat ale te same 30 masz przez caly kolejny rok. Wiec uwazam ze "skonczony" to tak naciągane no bo to 35t0d koniec 35tc bedzie dopiero 35t6d. Takie pogmatwane flatdgo posługuję sie ze zaczynam 35tc w pt. Hehe

reklama
Ja to tak po chlopsku tlumacze tak: w dzien urodzin konczysz np. 30 lat ale te same 30 masz przez caly kolejny rok. Wiec uwazam ze "skonczony" to tak naciągane no bo to 35t0d koniec 35tc bedzie dopiero 35t6d. Takie pogmatwane flatdgo posługuję sie ze zaczynam 35tc w pt. Hehe
a wg mnie 35t0d to skonczony 35 t..i kazdy kolejny dzień to dzień 36 tygodnia..tak tez mi pokazuje moja aplikacja :)..dla lekarzy to będzie 35t ...

Ja o luteinę pytałam jak jeszcze szyjka była w normie, to mowila, ze do 35tc. Teraz obstawiam; ze do terminu donoszenia, czyli 24/12 :) tylko ze nie jest zbyt dobrze rodzic pomiędzy świetami, mało personelu w szpitalu. Wiec minimum magnez bym sobie łykała do nowego roku (z optymistycznym akcentem, ze nie urodze wczesniej :) ).

Mam termin na 06.01 wydzwaniam po położnych bo chcę się umówić na poród...i niestety jest problem, niebardzo chcą w okresie Świąt....

a wg mnie 35t0d to skonczony 35 t..i kazdy kolejny dzień to dzień 36 tygodnia..tak tez mi pokazuje moja aplikacja :)..dla lekarzy to będzie 35t ...

Mam termin na 06.01 wydzwaniam po położnych bo chcę się umówić na poród...i niestety jest problem, niebardzo chcą w okresie Świąt....
A chciałaś prywatną położna?!?

Ja o luteinę pytałam jak jeszcze szyjka była w normie, to mowila, ze do 35tc. Teraz obstawiam; ze do terminu donoszenia, czyli 24/12 :) tylko ze nie jest zbyt dobrze rodzic pomiędzy świetami, mało personelu w szpitalu. Wiec minimum magnez bym sobie łykała do nowego roku (z optymistycznym akcentem, ze nie urodze wczesniej :) ).
Ja urodziłam corke 24.12 i super wspominam wszyscy siedzieli na porofowce i lekarze i położne chyba chcieli być razem w swieta

Wiesz dla mnie to liczą się skończone tygodnie i o nich myślę żeby skończyć 37 tc i wtedy niech się dzieje

Dokładnie tak to się liczy [emoji4]

Ani nie mów, że to taki problem [emoji33] ja mam co prawda termin na 20.01 ale teraz to się zmartwiłam...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak to się liczy [emoji4]

Ani nie mów, że to taki problem [emoji33] ja mam co prawda termin na 20.01 ale teraz to się zmartwiłam...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ejjjjj dziewczyny ja chyba jakaś głupia jestem!!! Wy mówicie o prywatnych położonych czy jak!?!

reklama
Do góry