reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Całe szczęście że umówiona jestem na USG do innego lekarza na 17 czyli nastepny piątek. Może ten będzie bardziej rozmowny, przynajmniej będę wiedziała o co go zapytać
na usg będzie widać dokładnie długość, i czy nie ma rozwarcia wewnętrznego i zewnetrznego. Koniecznie szyjke bada sie na Usg przy pustym pęcherzu i przezpochwowo.

hej @KasiaK1909 ja leze też w szpitalu...a Ty z Wawy? Jakie masz afi wiesz juz? Mi mierzą codziennie obwód brzucha, jestem po sterydach, usg mam miec w czwartek, czasem mam problemy z oddychaniem, cisnienie 90/50. Na ktg poza tym jedny co miałam w piatek 1 godzinne ok 8 skurczy sporych to ok. Uspokoiły się skurcze trochę. Siedze i czekam przynajmniej tu bezpiecznie. ..mała strasznie ruchliwa ale to też przez wielowodzie...i niestety te wody i ciśnienie nie wpływają dobrze na szyjke.
Hej Lienka u mnie 26 tydzień AFI22 skurcze cały czas są wyczuwam ale są bez bolesne te wody skrocily mi szyjki do 1.4 cm. Mam podane sterydy i zalecenie jak najdłużej wytrzymać . Brzuch cały czas twardy jak chodzę .jak leżę też stwardnieje. Aby do przodu. Jestem za Szczecina leżę w szpital 3 stopień referencyjnosci. A co u Ciebie zalecają leżeć , chodzić , jakie leki masz podawane

Hej Lienka u mnie 26 tydzień AFI22 skurcze cały czas są wyczuwam ale są bez bolesne te wody skrocily mi szyjki do 1.4 cm. Mam podane sterydy i zalecenie jak najdłużej wytrzymać . Brzuch cały czas twardy jak chodzę .jak leżę też stwardnieje. Aby do przodu. Jestem za Szczecina leżę w szpital 3 stopień referencyjnosci. A co u Ciebie zalecają leżeć , chodzić , jakie leki masz podawane
no odpoczywac ale o ciagłym leżenie nic nie mówili. Obecnie 31t3d Luteina nospa magnez..ciekawe jakie będzie afi w czwartek...ostatnie z czwartku 27,4...na leżąco tez mi twardnieje...jak chodzę to kamien non stop. Aby wytrzymac do 37 tyg ...kciuki za Was wszystkie!!!!

Hej dziewczyny .Ja już po porannym obchodzie .Lekarze powiedział mi że na razie nic innego nie dostanę na skurcze wynikające u mnie z wielowodzia .Przez to skraca mi się szyjka i to u mnie największy problem. Lienka a jak u Ciebie samopoczucie?

Hej dziewczyny .Ja już po porannym obchodzie .Lekarze powiedział mi że na razie nic innego nie dostanę na skurcze wynikające u mnie z wielowodzia .Przez to skraca mi się szyjka i to u mnie największy problem. Lienka a jak u Ciebie samopoczucie?
Kasia o co chodzi z tym wielowodziem? Przez to masz te twardnienia brzuszka?

reklama
Do góry