reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny ja urodziłam w niedzielę,poprzez CC Dostalam skurczy zdjęli szew i w południe na sale,córcia o 12.22 syn o 12.23:-))córka 2400 48 cm syn 2790 49cm ur w 36 tyg.Rodzice przeszczesliwi udali się szczęśliwie donosić.Nikomu nie życzę CC .
Gratulacje!!!!

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Wiesz nie wiem co mnie jeszcze spotka ;( jestem juz kompletnie załamana i wyczerpana psychicznie. O siebie oczywiscie sie nie boje, ale tak bardzo boje sie o moje dziecko ;( a to dopiero jutro 33 tc ;(
jejku no przykre to jest kurcze...nie można spokojnie przeżyć ciąży. Trzymam kciuki, to poczatek zaburzeń wątroby...dieta lekkostrawna już wskazana, wiem że te swędzenia zaostrzaja się po cięższym posiłku....jak byłam na IP to była dziewczyna w 35t i miała lekko podwyższone wyniki jednak ja zostawili na obserwacji. Trzymaj się i jakby co wal na IP!

jejku no przykre to jest kurcze...nie można spokojnie przeżyć ciąży. Trzymam kciuki, to poczatek zaburzeń wątroby...dieta lekkostrawna już wskazana, wiem że te swędzenia zaostrzaja się po cięższym posiłku....jak byłam na IP to była dziewczyna w 35t i miała lekko podwyższone wyniki jednak ja zostawili na obserwacji. Trzymaj się i jakby co wal na IP!
Mam te leki, dzis zaczelam przyjmowac, diete juz wdrozylam. W piatek wizyta, zobacze co zadecyduje lekarz. Jesli karze isc na szpital to coz nie bede miala innego wyjscia chociaz wiem ze to odbije sie na mojej psychice bardzo :(

Mam te leki, dzis zaczelam przyjmowac, diete juz wdrozylam. W piatek wizyta, zobacze co zadecyduje lekarz. Jesli karze isc na szpital to coz nie bede miala innego wyjscia chociaz wiem ze to odbije sie na mojej psychice bardzo :(
spokojnie..to dla Waszego dobra...ja bym była spokojniejsza w, że jestem pod opieką. Czuję, że będzie dobrze!

Oj ja Cie rozumiem, tez mam takie zdanie o szpitalach - ostateczna ostatecznosc! Jak z córką lezalam 3 dni ba patologii to non stop plakalam, jeszcze u nas kladą jak przypadnie. Mi się wtedy trafila starsza kobieta, ktora dowiedziala się o raku. To mozesz sobie wyobrazic. Nie zmienia to jednak faktu ze jak mus to mus.
Będzie dobrze <ściskam>

Czyli ty już masz teraz 33+... tc ??? Dziwię się tak bo u mnie w szpitalu mówili że zakładają do 29 tc a jak moja siostra była w skończonym 32 tc w szpitalu z szyjka 23 mm to potrzymali ja trochę i puścili... Ja dowiem się w piątek jaką mam... Oby się nie skróciła... A ty leżysz z tym pessarem!!?? Koleżanka z Pessarem normalnie funkcjonowala ale urodziła w 36 tc...

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Ja miałam w 29 tc 23,5 mm szyjke i nic mi mi nie mówili,że mogliby założyć.

reklama
A teraz jak Twoja szyjka?
Mi lekarz mowil ze krązek do 30tc
Jak byłam 2 tygodnie temu w 32 tc to mih powiedziała,że nie ma co mierzyć bo szyjki praktycznie nie mam.Teraz to tylko czekać na to co będzie bo już jest 34 tydzień.Ja słyszałam,że zakładają do 30 tc,bo pozniej można wywołać poród jak zaczną "ruszać szyjkę" ale nie wiem czy to prawda.

Do góry