Cześć dziewczyny, od zeszłego tygodnia mam założony pessar w związku ze skracającą się szyjką. Aktualnie jestem na początku 33 tc. Aktualnie przebywam u teściów, którzy mieszkają w piętrowym domu. Czy chodzenie po schodach jest dozwolone?? Nic mam na myśli biegania góra- dół itd. Wizytę u lekarza mam w piątek i zapytam o wszystko o co zapomniałam zapytać podczas zakładania pessara w szpitalu. Może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości przed piątkiem. Pozdrawiam
reklama
Kwasy tez podwyzszone.A ten wynik kwasów żółciowych masz?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
W 31 tc założyli ci pessar???? Bo rozumiem że skończyłaś dopiero 32 tc, tak??? To jaka miałaś szyjkę że w 31 tc ci założyli???Cześć dziewczyny, od zeszłego tygodnia mam założony pessar w związku ze skracającą się szyjką. Aktualnie jestem na początku 33 tc. Aktualnie przebywam u teściów, którzy mieszkają w piętrowym domu. Czy chodzenie po schodach jest dozwolone?? Nic mam na myśli biegania góra- dół itd. Wizytę u lekarza mam w piątek i zapytam o wszystko o co zapomniałam zapytać podczas zakładania pessara w szpitalu. Może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości przed piątkiem. Pozdrawiam
ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Evelina87r
Fanka BB :)
Ja mieszkam na 4 pietrze. Lekarz pozwilil schodzic tylko w naglych wypadkach tj. Do laboratorium i do niego na wizyte.. czyli srednio 2razy na 2tyg. Zejscie zajmuje mi 15min schodzę jak 80letnia babcia zeby nie obciązac szyjki.Cześć dziewczyny, od zeszłego tygodnia mam założony pessar w związku ze skracającą się szyjką. Aktualnie jestem na początku 33 tc. Aktualnie przebywam u teściów, którzy mieszkają w piętrowym domu. Czy chodzenie po schodach jest dozwolone?? Nic mam na myśli biegania góra- dół itd. Wizytę u lekarza mam w piątek i zapytam o wszystko o co zapomniałam zapytać podczas zakładania pessara w szpitalu. Może któraś z Was rozwieje moje wątpliwości przed piątkiem. Pozdrawiam
Ps.
Tylko ja nie nam krązka ani szwu
Ostatnia edycja:
W 31 tc założyli ci pessar???? Bo rozumiem że skończyłaś dopiero 32 tc, tak??? To jaka miałaś szyjkę że w 31 tc ci założyli???
Założyli mi w 32 - szyjka 23mm. W 28tc szyjka miała 29mm.
Czyli ty już masz teraz 33+... tc ??? Dziwię się tak bo u mnie w szpitalu mówili że zakładają do 29 tc a jak moja siostra była w skończonym 32 tc w szpitalu z szyjka 23 mm to potrzymali ja trochę i puścili... Ja dowiem się w piątek jaką mam... Oby się nie skróciła... A ty leżysz z tym pessarem!!?? Koleżanka z Pessarem normalnie funkcjonowala ale urodziła w 36 tc...Założyli mi w 32 - szyjka 23mm. W 28tc szyjka miała 29mm.
Czyli ty już masz teraz 33+... tc ??? Dziwię się tak bo u mnie w szpitalu mówili że zakładają do 29 tc a jak moja siostra była w skończonym 32 tc w szpitalu z szyjka 23 mm to potrzymali ja trochę i puścili... Ja dowiem się w piątek jaką mam... Oby się nie skróciła... A ty leżysz z tym pessarem!!?? Koleżanka z Pessarem normalnie funkcjonowala ale urodziła w 36 tc...
Dziś dokładnie jest 33+1. Założyli mi i powiedzieli, że wypuszczą do domu, być może gdyby nie założyli to do czasu porodu siedziałabym w szpitalu. Przed założeniem stwierdzili, że główka jest nisko. Przyznam szczerze, że osobiście czuje się z tym bardziej bezpieczna i na spokojnie mogę torbę do szpitala spakować. Nie leżę non stop, troszkę pochodzę, ale ogólnie sporo poleguję.
Po piątkowej wizycie u lekarza prowadzącego i potwierdzeniu że wszystko jest na swoim miejscu zamierzam również zacząć w miarę normalnie funkcjonować.
Ostatnia edycja:
Pakuj pakuj tą torbę bo to już niewiele czasu. Ja jeszcze niewiele do tej torby mam kupione hahahaDziś dokładnie jest 33+1. Założyli mi i powiedzieli, że wypuszczą do domu, być może gdyby nie założyli to do czasu porodu siedziałabym w szpitalu. Przed założeniem stwierdzili, że główka jest nisko. Przyznam szczerze, że osobiście czuje się z tym bardziej bezpieczna i na spokojnie mogę torbę do szpitala spakować. Nie leżę non stop, troszkę pochodzę, ale ogólnie sporo poleguję.
Po piątkowej wizycie u lekarza prowadzącego i potwierdzeniu że wszystko jest na swoim miejscu zamierzam również zacząć w miarę normalnie funkcjonować.
reklama
Trafiłam do szpitala w ubiegły piątek, od soboty zaczął się szał zakupowy, nie ma dnia żeby kurier czegoś nie przyniósł. Też czekałam do ostatniej chwili, ale da się nadrobićPakuj pakuj tą torbę bo to już niewiele czasu. Ja jeszcze niewiele do tej torby mam kupione hahaha
Podziel się: