reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
U mnie w 29tc szyjka 25mm, tyle ze twarda, zamknięta. Po 2tyg.lezenia bylo bez zmian. Jutro zobaczyny jak będzie po 4tyg. Krązka, szwu nie mam. U mnie skracanie prawdopodobnie przez łyżeczkowanie obumarłej w 10tc drugiej ciąży.
To też już trochę leżysz.Ja bym chciała wytrzymać jeszcze ze 2/3 tygodnie może mi się uda :)

U mnie wczoraj 28+3 i szyjka 28mm (3tyg temu 34mm). Dostałam macmiror z powodu upławów. Gin mówi że jest ok i zobaczymy co będzie dalej. Ale kurczę chyba go jeszcze pomęczę, bo wizyta dopiero za 3tyg a jak mówicie że krążek do 30tc to może być słabo [emoji53]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba to zależy od lekarza, szpitala. Mi założyli krążek w 32 tc w Szpitalu Klinicznym im. Orłowskiego w Wa-wie. W piątek mam wizytę u swojego lekarza, zapytam jak to z tym krążkiem jest(jeśli chodzi o założenie)

Chyba to zależy od lekarza, szpitala. Mi założyli krążek w 32 tc w Szpitalu Klinicznym im. Orłowskiego w Wa-wie. W piątek mam wizytę u swojego lekarza, zapytam jak to z tym krążkiem jest(jeśli chodzi o założenie)
Ja w piątek jadę na wizytę boje się że mnie położy całkiem do łóżka bo np. dziś brzuch mi coraz więcej twardnial.. Nie bolał tylko twardnial... Synku siedź jeszcze w ciepełku w brzuszku u mamy....

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja w piątek jadę na wizytę boje się że mnie położy całkiem do łóżka bo np. dziś brzuch mi coraz więcej twardnial.. Nie bolał tylko twardnial... Synku siedź jeszcze w ciepełku w brzuszku u mamy....

A ile razy twardnial?

Dużo... Myślę że ze 20 to na pewno

Rozmawiałam ze znajomą położna pytała czy jak zmieniłam pozycję to ustępowało (a tak właśnie jest) i kazała się nie przejmować bo to skurcze b-h. Gdyby były regularne to owszem ale jak jest ich kilka a nawet kilkanaście dziennie i po zmianie pozycji ustępują to spokojnie. Niby to samo powiedział mi lekarz tydzień temu na wizycie ale co ja zrobię ze się martwie....

Dużo... Myślę że ze 20 to na pewno

To bardzo dużo.
Moja doktorka mówiła mi, że jak powyżej 10 twardnien to mam od razu jechać na IP.
I w sumie tego się trzymam... Ale u mnie czasem brzuch stwardnieje 1-5 razy na dzień. I ponoć jest to w normie. Bo macica musi też ćwiczyć

reklama
To bardzo dużo.
Moja doktorka mówiła mi, że jak powyżej 10 twardnien to mam od razu jechać na IP.
I w sumie tego się trzymam... Ale u mnie czasem brzuch stwardnieje 1-5 razy na dzień. I ponoć jest to w normie. Bo macica musi też ćwiczyć
No widzisz co lekarz to inna opinia... Wszystkiego dowiem się w piątek.. Mały do tego się rozpycha i nie wiem czasem czy to macica się stawia czy on się przeciąga

Do góry