reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kwasy tez podwyzszone.
Masz cholestazę ciężarnych. Nie czekałabym do wyznaczonej wizyty - to wymaga pilnej konsultacji i włączenia leczenia. Więc albo dzwoń do swojego lekarza, albo jedź na ip. Z tego co wiem to stężenie kwasów się po prostu monitoruje i jak jest wysokie to wcześniej rozwiązuje się ciążę. Nie wiem jak bardzo masz podwyższone, zresztą tak dobrze to się na tym nie znam, ale na Twoim miejscu bym nie zwlekała, bo to może zagrażać dzidziusiowi [emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Masz cholestazę ciężarnych. Nie czekałabym do wyznaczonej wizyty - to wymaga pilnej konsultacji i włączenia leczenia. Więc albo dzwoń do swojego lekarza, albo jedź na ip. Z tego co wiem to stężenie kwasów się po prostu monitoruje i jak jest wysokie to wcześniej rozwiązuje się ciążę. Nie wiem jak bardzo masz podwyższone, zresztą tak dobrze to się na tym nie znam, ale na Twoim miejscu bym nie zwlekała, bo to może zagrażać dzidziusiowi [emoji20]

Dzwonilam, kazal kupic lek i juz go zazywam. Nie wiem co mam juz robic ;(

Trafiłam do szpitala w ubiegły piątek, od soboty zaczął się szał zakupowy, nie ma dnia żeby kurier czegoś nie przyniósł. Też czekałam do ostatniej chwili, ale da się nadrobić
No ja zamierzam jechać do jednego sklepu u nas i kupić wszystko... Może w tą sobotę albo w następną... Łącznie z wózkiem i łóżeczkiem

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Nic więcej, tylko za jakiś czas powtórzyć badanie. A mogę zapytać jakie masz to stężenie kwasów i jaką normę na wyniku?

Norma 6.8 a ja mam 17. Lek mam brac 3 razy dziennie ursofalk. Te badania mialam przypadkiem doslownie zrobione bo zadnych objawow, a podobno jest przy tym bardzo uciazliwe swedzenie.

Norma 6.8 a ja mam 17. Lek mam brac 3 razy dziennie ursofalk. Te badania mialam przypadkiem doslownie zrobione bo zadnych objawow, a podobno jest przy tym bardzo uciazliwe swedzenie.
Możliwe że dopiero przy jeszcze wyższym stężeniu by Cię swędziało. Z tego co wyczytyłam groźnie się robi >40. Także dobrze, że wiesz, będziesz mogła to kontrolować i gin w odpowiednim momencie zareaguje [emoji4]

Możliwe że dopiero przy jeszcze wyższym stężeniu by Cię swędziało. Z tego co wyczytyłam groźnie się robi >40. Także dobrze, że wiesz, będziesz mogła to kontrolować i gin w odpowiednim momencie zareaguje [emoji4]

Wiesz nie wiem co mnie jeszcze spotka ;( jestem juz kompletnie załamana i wyczerpana psychicznie. O siebie oczywiscie sie nie boje, ale tak bardzo boje sie o moje dziecko ;( a to dopiero jutro 33 tc ;(

Dla rozluźnienia dziewczynki :)
1509468238-d3251a6d2cd55aaf-aaaaaa.jpeg

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

reklama
Do góry