reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
podobnie idziemy z tą szyjką ja miałam w 28t 25mm. Wstrzymał mój lekarz decyzję o passerze.
Zaobserwowałam juz od jakiegoś czasu że skurcze mi wycisza ciepła kąpiel ...krótka bo nie mogę się położyć w wannie tylko siedzę.

A teraz w którym jesteś tygodniu?
Może damy radę i bez pessara:)

Ja tez mam podobnie 26mm od 29tc. Teraz 31t5d. W nast.czw.wizyta. tylko ze w moim przypadku 2 tyg polegiwania i nospy, luteiny i magnezu nie skrocily tej szyjki. Lekarz zwolennikiem pessara nie jest. Najbardziej uwazaj na skurcze no one głównie skracają szyjkę bez naszej wiedzy

w piątek skończe 30t :) jutro usg...6.11 mam wizyte u lekarza. Pierwsza ciąża bez problemowa, nawet nie wiem czy mi ktoś z raz szyjkę zmierzył....teraz ta ciąża to normalnie zakrawa na depresję...mam takie wachania nastrójw. Przez połowę dnia euforia...za chwile wku..chyba mnie maż w końcu wystawi za drzwi ;)

w piątek skończe 30t :) jutro usg...6.11 mam wizyte u lekarza. Pierwsza ciąża bez problemowa, nawet nie wiem czy mi ktoś z raz szyjkę zmierzył....teraz ta ciąża to normalnie zakrawa na depresję...mam takie wachania nastrójw. Przez połowę dnia euforia...za chwile wku..chyba mnie maż w końcu wystawi za drzwi ;)

To idziemy podobnie;) moja ciąża też druga, pierwsza stracilam:( jeśli chodzi o wachania nastrojów to mam identycznie.

Ja tez mam podobnie 26mm od 29tc. Teraz 31t5d. W nast.czw.wizyta. tylko ze w moim przypadku 2 tyg polegiwania i nospy, luteiny i magnezu nie skrocily tej szyjki. Lekarz zwolennikiem pessara nie jest. Najbardziej uwazaj na skurcze no one głównie skracają szyjkę bez naszej wiedzy

Ja również luteina i no spa, staram się leżeć non stop, ale różnie z tym jest. Moja szyjka wariuje bo miala już w 24 tyg. 1,8, później 2,4 aż w końcu tydzień temu 3,0 w 28 tyg. Fakt że wczoraj miałam skurcze, więc poleciała w dół.

reklama
Ja również luteina i no spa, staram się leżeć non stop, ale różnie z tym jest. Moja szyjka wariuje bo miala już w 24 tyg. 1,8, później 2,4 aż w końcu tydzień temu 3,0 w 28 tyg. Fakt że wczoraj miałam skurcze, więc poleciała w dół.
Kurcze to faktycznie ma spore wahania. Będzie dobrze, grunt to nastawienie. Nie takie historie czytalo się na tym forum i wszystko skonczylo się dobrze.
Pewnie juz przestudiowalas tu wszystko ale najwyżej sie powtorze: nie dzwigaj, nie glaskaj brzucha i sie nie schylaj, nie kucaj.

Do góry