reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej Dziewczyny !
Przychodzę sie pochwalić i dodać Wam otuchy :) z Małym wytrwaliśmy do 36 tc. W piątek była kontrola, szyjka bez zmian, jak sie wydłużyła do 27 mm tak juz została. Filipek wazy 2390 g (+/- 450 g). Już moge wstać, spacerować, powoli sie pakować itp. Luteina i nospe mam brać jeszcze tydzien, tak dla pewnosci.
U Was tez wszystko dobrze sie potoczy :) Trzymam kciuki !

reklama
Ja też mogę się pochwalić,ze wczoraj byłam u lekarza i nadal wszystko dobrze,szew trzyma,dzieci pięknie sie rozwijaja,juz ponad 2100 ma synek a ponad 1800 corka a to 32 tydz i 1 dzień.Na koniec października położą mnie do szpitala żeby wszystko monitorować i będę czekać na cesarke.Nie spodziewalam się ze tyle wytrzymam:-)I ze z bliźniakami damy rade tyle wytrwać po szwie:-)Także dziewczyny trzymajcie się i wierzcie ze będzie dobrze,dużo odpoczywajcie,u mnie lezenie widać pomaga:-)

Hej dziewczyny :) dzis jestem po wizycie.. 34tc mała wazy 2300g szyjka... uwaga 1.5cm tylko.. musze wytrzymac przynajmniej 3tygodnie zeby mała przybrala mi na wadze.. corcia glowka juz jest na dole bardzo nisko chociaż ja nic nie czuje.... zero skurcze nic!! Jest szansa ze wytrzymam.. mam leŻeć znow.. i tak jestem dumna ze tyle wytrwalam. Od 12tc walczylam z szyjka tyle zalaman mialam tyle płakałam ze mi sie nie uda takze te 3/tygodnie to pikus . Trzymajcie za nas kciuki :) pozdrawiam

ja też po wizycie. Szyjka 30 mm, zamknięta ale miekka. Dzieco waży już 3170g
upload_2017-10-4_6-46-27.gif
. po skończeniu 35 tyg mam odstawić stopniowo magnez i luteine aby w 37 tyg już nic poza witaminami nie brać i czekać na poród

Załączniki

• upload_2017-10-4_6-46-27.gif
    upload_2017-10-4_6-46-27.gif
    2,2 KB · Wyświetleń: 686
Dziewczyny,obecnie 30 tydzień+2 według lekarzy 29.Szyjką skróciła mi się z 30,8 do 23,8 w ciągu 4 dni,dodatkowo rozwarcie na palec.W szpitalu wylądowałam z powodu bolesnego parcia.Podali mi tractocile w pompie,lek na rozwój płuc i magnez w kroplówkach.M nadzieję,że chociaż do tego 34 tygodnia jeszcze wytrzymam.

Witam dziewczyny. Mnie też dopadło, moja 4 ciąża, z pierwszej ciąży urodziłam syna, potem ciąża pozamaciczna, potem poronienie 7t....teraz 27t. Od 18t miałam, mam twardy brzuch w 22t szyjka 3,9mm doszły skurcze...magnez luteina nospa, 24t szyjka 3,1mm...27t szyjka 2,7mm. W czwartek sprawdzenie szyjki posiew i decyzja o pessarium. Tak ciężko jest mi cieszyć się ciążą a tak bardzo bym chciała :(

Martak89- ja miałam po luteinie tak jak ty i kazali odstawić. Dodam ze 3 ciąże miałam szyjkę skręcająca od 29tc miała ok 1,5cm. Ani jeden wcześniak a syna w maju urodziłam w 39 tygodniu mimo ze od 36 skończonego chodziłam po górach bo chciałam urodzić szybciej. Za to porody mam szyjkowych są lżejsze i szybsze bo nie czekasz na skrócenie szyjki!
Teraz poszłam do szpitala rodzic na polecenie gin ze mam już rozwarcie 5cm a ja nie czułam bóli.
Poród 25minut:)
Ale
Pamiętajcie żeby nie leżeć plackiem cała dobę. Wtedy wiotczeją mięśnie i naprawdę można zbyt szybko urodzić jak się wstanie.
Rozsądek.
Najgorsze są schody i dźwiganie.
Trzymam kciuki za wytrwałość!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry