reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej mam pytanie czy któraś z Was miała podczas USG stwierdzone ujście szyjki w kształcie U? Nie umiem znaleźć informacji na ten temat wszędzie Panie wypowiadają się o kształcie V a takowe miała miesiąc temu

reklama
Hej mam pytanie czy któraś z Was miała podczas USG stwierdzone ujście szyjki w kształcie U? Nie umiem znaleźć informacji na ten temat wszędzie Panie wypowiadają się o kształcie V a takowe miała miesiąc temu
Anusiak1507, jestem tu nowa ale wie
m jak to jest jak się czeka na odpowiedź. Szyjka macicy może się skracać i rozwierać. Jeśli powoli rozwiera się nie cała ale od środka to na Usg kanał rozwarcia widać jako literę najpierw V, potem U. W obu przypadkach patrząc od strony pochwy ujście jest zamknięte. Twój wynik nie oznacza, że musi być źle bo niektóre kobiety mają rozwarcie od środka do końca i przy odpowiednim trybie życia i leczeniu rodzą o czasie.

Anusiak1507, jestem tu nowa ale wie
m jak to jest jak się czeka na odpowiedź. Szyjka macicy może się skracać i rozwierać. Jeśli powoli rozwiera się nie cała ale od środka to na Usg kanał rozwarcia widać jako literę najpierw V, potem U. W obu przypadkach patrząc od strony pochwy ujście jest zamknięte. Twój wynik nie oznacza, że musi być źle bo niektóre kobiety mają rozwarcie od środka do końca i przy odpowiednim trybie życia i leczeniu rodzą o czasie.
Ja mam zewnętrzne rozwarcie na palec szyjka 1cm ale już 34 tydzień więc już niedaleko. Dziękuję za odpowiedź

Ja mam zewnętrzne rozwarcie na palec szyjka 1cm ale już 34 tydzień więc już niedaleko. Dziękuję za odpowiedź
To już rzeczywiście chwila!
Ja mam teraz 30 tyg. 5 dni. Od 20 tyg. mam częste skurcze bezbolesne, od 28 tyg. szyjkę 2 cm bez rozwarcia, a w związku z tym luteinę i no spę. Tydzień temu założyli mi pessarium. Mi mówią, że wytrzymać trzeba minimum do 34 tygodnia, najlepiej oczywiście do 36. Także 34 to moje aktualne marzenie :).

To już rzeczywiście chwila!
Ja mam teraz 30 tyg. 5 dni. Od 20 tyg. mam częste skurcze bezbolesne, od 28 tyg. szyjkę 2 cm bez rozwarcia, a w związku z tym luteinę i no spę. Tydzień temu założyli mi pessarium. Mi mówią, że wytrzymać trzeba minimum do 34 tygodnia, najlepiej oczywiście do 36. Także 34 to moje aktualne marzenie :).
Skurcze towarzyszą mi od 16tc najpierw były bezbolesne teraz już raczej regularne i mają moc. Ja od 29tc byłam w szpitalu wyszłam w ten poniedziałek. Skądś znam pojęcie dotrwać do 34tc później była walka o każdy gram byle do 2kg no a teraz to już niech się dzieje co chce. Trzymam kciuki za Ciebie

Anusiak1507 ile masz skurczy dziennie? Ja jestem w 32 plus 5 dni i mam coraz częstsze i bolesne skurcze. Do tego wczoraj dzwonilam o wyniki posiewu i okazało się ze cytologia niezbyt. Wynik ascus.

W pierwszej ciąży miałam cesarke i strasznie boje się tego porodu. Czy to juz się zaczyna. Czy jechac do szpitala? Mam bóle okresowe.

@justa355 Czasami jest tak że ból jest ciągły np przez godzinę tak jakbym miała mega okres a czasami skurcze co 10 12 8 minut przez 40 minut i później spokój do szpitala kazali mi przyjeżdżac jak skurcze będą regularne co 6minut minimum no chyba że wody odejda

reklama
Ja mam często skurcze. Narazie najczęściej Miałam co 15 min a potem przerwa. Tylko martwią mnie te okresowe bole. Chyba już blisko... jutro kończę 33 tc. Czy dotrwam?

Do góry