reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jesteś w szpitalu wiec wszystko bedzie ok :) nie martw sie ... tutaj gorsze przypadki były a dziewczyny juz rozpakowane sa :) głowa do góry!! I przede wszystkim myśl poZytywnie to bardzo pomaga :)

Czy któraś z was ma bóle miesiączkowe w ciąży? Jestem w 29tym tc. Byłam dziś u lekarza. Szyjka 2mm skrócona ale niby nie jest zle. Poleguje i tyle. Doraznie nospa i luteina.

Dziewczyny martwie sie cos.. od 3 tyg wiem o cukrzycy ciazowej stosuje diete cukry w normie jak narazie.. tydzien temu mala wazyla 1400g byl to 30tc. Dzis wchodze na wage a tam -2 kg... przytylam tylko 1.5kg.. nie chodze glodna ale wiadomo stosuje diete ktorej wczesniej nie stosowalam... wizyte mam za tydzien w srode zeby zobaczyć jak mala przybiera na wadze... ciagle zmartwienia w tej ciąży jak nie szyjka to teraz spadek wagi :(

MerliE ale twój spadek wagi wcale nie musi oznaczać ze mala nie przybiera na wadze. Który to już tydzień? Ja powoli nie daje rady...

Ja mam skurcze średnio co godz nieraz rzadziej. Wczoraj byłam na usg I niby szyjka ok ale ile wytrzyma przy tych skurczach? Mieszkam w niewielkim mieście gdzie można rodzic od 32go tyg i strasznie się boje żebym wytrwała. Dzidzia tez mala 1274 29tyg czyli wczoraj.

reklama
Czy ja wiem czy mała... moja w 28tc wazyla 1150g takze wedlug mojego gin idealnie w 30tc wazyla 1400g tez wedlug lekarza idealna waga... skoro szyjka trzyma przy skurczach sprobuj sie nie denerwowac.. mysl pozytywnie.. ja czasami juz nie mysle co z szyjka ale fakt nigdy nie mialam zadnych skurczy ani twardnien brzucha

Do góry