reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jouliettka zobaczysz po usg u drugiego lekarza. Sądzę, że bedzie dobrze

relg8ribuyl9u9cq.png

relgx1hp9ifn41df.png

reklama
Mi lekarz powiedział że od około 30 t dziecko powinno przybierać średnio 200 g na tydzień. Czyli u Ciebie byłoby coś koło tego

Też tak słyszałam. Mały przybral 750 gram przez 4 tygodnie. Córcia w tym samym czasie przybrała 650 i wtedy było ok.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mi się tak właśnie wydaję. Nie wiem czy lekarz miał po prostu zły dzień bo był chory czy o co chodzi ale na pewno nie powinien mnie tym zamartwiać. Tak na prawdę nic się od niego nie mogłam dowiedzieć.
Wyniki przepływów:
Mca PI - 1,22
Ri - 0,68
S/D - 3,09

Drugi pomiar Mca
Pi - 1,07
Ri - 0,64
S/D - 2,81

Umb
Pi - 0.87
Ri - 0.58
S/D - 2.37

Może komuś to coś mówi.

Jouliettka, witaj:) pamiętaj, ze ciąża trwa 40 tygodni wiec licząc nawet 150 g tygodniowo to twoje dziecko przekroczy 3 kg czyli ok. A córka z jaka waga się urodziła i w którym tygodniu?
Leżałam długo w szpitalu na patologii i takich dziewczyn z podejrzeniem hipotrofii było mnóstwo. U żadnej z tych, które poznałam nie było prawdziwej hipotrofii, po prostu niewielkie, całkiem zdrowe dzieci urodziły. Np. jedna laska, bardzo drobna, pierwsze dziecko 2.5 kg urodziła zctego co pamietam. Sama tez urodziła się z podobna waga. Teraz leżała 3 tygodnie w szpitalu z niby hipotrofia. W 39 tc odrodziła córkę 2400, zdrowiusieńką. Geny... Jeśli dziecko jest małe to tez pewnie mniej połyka płynu i mniej sika, a plyn owodniowy to przeciez siuski dziecka.
Wiem, ze masz stresa, tez bym miała ale staraj się nie nakręcać bo to nie pomaga. Ja się mocno stresowałam, nie umiałam tego opanować. I syn i córka to straszne nerwusy, mysle, ze przyłożyłam sie do tego moimi nerwami w ciazy...i pamiętaj, ze usg tez nie daje 100% pewności. Waga jest wyliczana szacunkowo, może być wieksza. Inne pomiary tez mogą być wyliczone niedokładnie... różnie bywa, ja chodziłam w ciazy do kilku lekarzy i pomiary na usg zawsze były różne u różnych lekarzy. W szpitalu robili mi usg co 2 tygodnie, pamietam tylko, ze przepływy były ok ale niestety nie mam opisu tych usg...
Trzymam kciuki i wierze, ze będzie dobrze!!!

Dzięki za słowa otuchy.
Córcia na tym samym etapie ważyła 2400 a urodziła się w 38 tygodniu z wagą 3100. Jutro ktg mam nadzieję, że będzie ok[emoji4]

reklama
Właśnie kolezanka urodzila w 40tc synek wazy nie cale 3kg a wszystko z malym ok. Rozne sa wagi dziecka jedno sie urodzi z waga 4kg inne 2,7kg w tym samym tygodniu ciąży..

Do góry