reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja miałam dwa razy podane, ponoć trzeci raz mam nie dostać ale okaże się. Znów jestem podpięta do ktg, ale raczej ze względu ma tętno dziecka, chcą mieć pod kontrolą. Narazie jest ok. Udało mi się załatwić, co mnie bardo cieszy

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marcysia mam nadzieję, że to tylko "chwilowe" i jednorazowe. Obyś nie miała więcej takich niespodzianek.
I rzeczywiscie co szpital lekarz to różne podejscie.
Jouliettka mi lekarz w zime na kaszel przepisal herbapect i to duża dawkę. Kupiłam ale jak przeczytalam ulotke to ani razu nie wzielam. Maz smarowal mnie vicksem.
A ja od 4,5 godz sama w domku w łóżku. Chłopcy pojechali na komunie chrzesniaka męża. A mała okropnie wali po szyjce a wtedy wstrętne mocne kłucia. Szaaaalllooona....

xnw4krnt83prf1c3.png

Marcysia
To jak cie tydzień temu przyjęli to od razu sterydy ci dali?
Ja dostałam 3 tygodnie temu wiec pewnie niebawem dadzą mi druga turę.
A spytałas swojego lekarza czemu to cięcie rozważali dziś? Co konkretnie ich niepokoiło?Dobrze by bylo żebyś jeszcze z dwa tygodnie pociągnęła...ja bym chciała 2,5 tygodnia czyli do 36 tc. I wtedy będę ich sama błagać o cesarke:)

Mnie nadal boli brzuch choć chyba ciut mniej. Była u mnie koleżanka, trochę mi humor poprawiła. Był tez mój synek ale krótko bo ja nie chce żeby siedział długo w tym szpitalu, lepiej niech idzie w piłkę pograć czy na rower.

Niedziela zaraz minie i kolejny mowy tydzień przed nami, oby bez żadnych niespodzianek.

Leżę w 2ch swetrach pod kocem na leżaku na tarasie tak jest ciepło. Podobno do końca tygodnia ma być taka pogoda, a od pt.chlodniej i deszcz :-(
Mąż wrócił już ze szkoły i grilla nam na obiad robi.

Kindziorek ja teżjestem skopana. Dziś teżdaje czadu, ale trochę mniej ni wczoraj. Boli mnie krocze tak strasznie, że malutkie kroki stawiam. Pieczę dodatkowo też. Nadze szkabki dają nam nieźle popalić ;)

Oki, załatwione. Już ma być chłodniej, a od pt.jeszcze zimnej i deszcz niestety. Akurat czerwiec się zacznie i pogoda do bani. Jak to w Polsce. Z dnia na dzień może się wszystko zmienić więc oby było cieplej :-)

reklama
Aga. Dostałam sterydy zaraz na następny dzień od przyjęcia. Niby coś zapis ktg był mało reaktywny, na usg sprawdzali przeplywy. Ale dostałam informację że gdyby usg było zle to przy skurczach i bólach szlabym na stół.
Dzisiaj strasznie boli mnie macica chyba po tych przejściach wczorajszych, nie mogę chodzić wogole. Jak idę siusiu to po tiptopku. Nie wiem czy dam radę iść pod prysznic. Wogole nie mogę się nachylic. Nie wiem czy już tak będzie czy ból minie. Boję się bardzo. To dopiero 32 skończone!

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry