reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Madzien Ty w środę masz zdejmowany już pessar?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tak w srode . Boje sie ze nie dotrwam do srody a sie rozkręci. A jak dotrwam to po zdjeciu moze sie serio ruszy . Doczekac sie w sumie nie moge . Maly jak cos sobie poradzi. Wole juz rodzic niz miec te bole tyle dni [emoji33] a tobie kochana kiedy zdejmuja dokladnie? [emoji4] jeszcze sie razem wypakujemy . Albo nam zdejma a tu jak na zlosc spokoj i przenosimy hahaha.

Tak w srode . Boje sie ze nie dotrwam do srody a sie rozkręci. A jak dotrwam to po zdjeciu moze sie serio ruszy . Doczekac sie w sumie nie moge . Maly jak cos sobie poradzi. Wole juz rodzic niz miec te bole tyle dni [emoji33] a tobie kochana kiedy zdejmuja dokladnie? [emoji4] jeszcze sie razem wypakujemy . Albo nam zdejma a tu jak na zlosc spokoj i przenosimy hahaha.

No właśnie nie wiem kiedy, powiedzieli ze w 37tc czyli w tym czy następnym? Jutro mam mieć test okscytocynowy narazie się pomalutku pakuje ... zobaczymy jak się to skończy, w piątek wieczorem jednej dziewczynie zdjęli pessar a w sobotę rano już urodziła - ponoć poszło u niej bardzo szybko ciekawe jaku nas się to skonczy :)

Wiecie co wczoraj do mnie dotarło, ze w szpitalu na wyjście mam ze sobą rajstopy zimowe i sukienkę z golfem i długim rękawem; a po chwili namysłu doszłam do wniosku ze zakupy muszę zrobić bo z aktualnej szafy w żadna sukienkę się nie zmieszczę a wszystkie buty jakie mam to szpilki Wiec wczoraj był dzień akcja zakup sukienek do karmienia a dziś dotarło do mnie ze butów nie mam - szpilkami nie będę ryzykować...

Dziewczyny rozumiem Was doskonale ja od 2tyg praktycznie nie śpię... góra 2-3h i to z przerwami jestem bez sił ... nie dość ze miesiącami leżenia teraz bezsennością i weź tu człowieku jeszcze urodź...

Mi powiedzieli ze nie będą ryzykować i w ciągu tygodnia mnie rozpakuje krążą różne daty ale tak do końca maja to z pewnością ...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No właśnie nie wiem kiedy, powiedzieli ze w 37tc czyli w tym czy następnym? Jutro mam mieć test okscytocynowy narazie się pomalutku pakuje ... zobaczymy jak się to skończy, w piątek wieczorem jednej dziewczynie zdjęli pessar a w sobotę rano już urodziła - ponoć poszło u niej bardzo szybko ciekawe jaku nas się to skonczy :)

Wiecie co wczoraj do mnie dotarło, ze w szpitalu na wyjście mam ze sobą rajstopy zimowe i sukienkę z golfem i długim rękawem; a po chwili namysłu doszłam do wniosku ze zakupy muszę zrobić bo z aktualnej szafy w żadna sukienkę się nie zmieszczę a wszystkie buty jakie mam to szpilki Wiec wczoraj był dzień akcja zakup sukienek do karmienia a dziś dotarło do mnie ze butów nie mam - szpilkami nie będę ryzykować...

Ja juz nie wiem jak to z tymi pessarami . Jednym zdejmuja w 38.0 innym w 37.0 . Ja mam w srode 36 i 3. Dla mojego lekarza to 37 tydz i mi go zdejmuje( chodz jak urodze np to w szpitalu w srode to licza 36 tydz). Luteine i magnez mam brac do 36.6 potem lekarz mowi ze ciaza donoszona.

Ja juz nie wiem jak to z tymi pessarami . Jednym zdejmuja w 38.0 innym w 37.0 . Ja mam w srode 36 i 3. Dla mojego lekarza to 37 tydz i mi go zdejmuje( chodz jak urodze np to w szpitalu w srode to licza 36 tydz). Luteine i magnez mam brac do 36.6 potem lekarz mowi ze ciaza donoszona.

No właśnie co lekarze to inaczej liczą, mi wszystkie leki już odstawiono i szczerze nie czuje różnicy ;)

reklama
Madzien,
Ja w pierwszej ciazy od początku miałam skurcze/ twardnienia bardzo często ale całkowicie bezbolesne. Od 23 tc brałam fenoterol już do końca ciazy, a skurcze byly i tak . Dopiero fenoterol w pompie w szpitalu trochę wtedy pomógł .
Teraz tez mam skurcze od początku ale niestety bolesne. Na pewno boli dlatego, ze w 1 ciazy miałam cesarkę, a wiec mięsień macicy nie jest już taki jak kiedyś...do tego mój problem z blizna, na pewno tez są zrosty bo po cesarce zawsze są. Tu Nadzien nie jesteś przypadkiem po cesarce? Jedli tak to pewnie tez po prostu inaczej te swoje skurcze odczuwasz w tej ciazy...

Jouliettka, jsk młoda? Spadla jej gorączka?
Mój facet tez zwykle spał jak ja siedziałam nad młodym w nerwach kiedy był chory...oni tak mają...
Spadła jej najpierw przez okłady z 39 na 38, ale było jej zimno więc odpuściłam i później znów urosła. Po syropu spadła do końca.
A gdy jej spadła zawołała telefon i oglądała YouTube prawie do godziny 6:00.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry