reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia, ja leżałam najpierw na 4 -ce i wszystkie oprócz mnie miały infekcje, i pęcherza i jakies bakterie i grzybice pochwy. Do tego u jednej podejrzewali infekcje uogólniona, która spowodowała obrzęk płodu u niej i nie wiedzieli jaka to infekcja. Ja przerażona byłam mocno i starałam się niczego nie dotykać. No ale wiadomo jak to jest.... musimy po prostu uważać, nie siadać na desce, ja zawsze papier rozkładam i te podkładki jednorazowe bo nie umiem teraz na narciarza, brzuch mnie boli od razu.

Dziś tak strasznie mi sie dzień dłużył, ze aż z nudów zamówiłam pierwsza rzecz dla małej:)
Dobrze, ze się już kończy w każdym razie :)

reklama
Ja też kochana rozkladam albo papier albo podkład na sedes. Podobnie już nie daje rady w powietrzu wisieć. Koleżanka z pokoju ma wyjść do domku pod koniec tygodnia a mnie wrzuca pewnie nowa osobę. Teraz oglądam wiadomości. A po serialu idę pod prysznic. Jutro zazyje lactulosum bo jeszcze się nie załatwiłam od wczoraj. Kupię reż te czopki w razie w. Miłej nocki i do jutra mamusie :)

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwszy dzień bez luteiny mija. Cykam się trochę powiem Wam. Jutro znów rano wstać jak do pracy i jechać, żeby mieć gdzie zaparkować. Proszę Was 3majcie dziewczynki kciuki żebym nie miała tego Dziadostwa! Mam nadzieję, że będę jutro ostatecznie wszystko wiedzieć i okaże się to wszystko wielka pomyłka!
Dobrej nocki

Dzień dobry.
Ktg ranne: 3 skurcze na 30 minut do 70, kilka do 30/40
Tutaj nie mają zwyczaju robić wieczornych ktg, możesz miałam robione od piątku

Jazka,
Nospa 3 x 40 to prawdziwe szaleństwo, nawet jakbym to na raz zjadła to bym nie poczuła różnicy :laugh2:
U nas standardowo dają nospe 3 x 80, w razie potrzeby/ prośby zastrzyk z nospy, do tego scopolan w tabletkach lub czopkach.
Leży teraz w pokoju obok dziewczyna ze skurczami, od tygodnia jest na pompie i nie chcą jej odłączyć... trochę dziwne maja podejście u ciebie w szpitalu. Mnie przy takich skurczach wahających się od 40 do 80 od razu do pompy przypięli na 3 doby...
Może jak lekarz obejrzy twoje Ktg przed porannym obchodem to cos zdecyduje, tak powinno być.

Mnie znowu obudziły dziś po 5 hałasy wysypywanego gruzu do kontenera stojącego pod naszym oknem :crazy: codziennie to samo, remont w szpitalu :dry:

Jazka bardzo dziwne podejście lekarzy, ich zadaniem jest utrzymanie ciąży jak najdłużej, a nie jeszcze z tekstem że sterydy podane to zabezpieczone
A odczuwasz te skurcze co sie pisza?

reklama
Witajcie w ten słoneczny dzien. Jazka szaleją z tymu lekami. Taki zestaw co masz to w domu można łykać. A moze to kwestia oszczednosci choc na kobietach w zagrozonej ciazy nie powinno sie tego robic.
Aga remint uciazliwy ale z drugiej strony jesli by nie robili remontow to wyglad szpitala.... bleeeee

xnw4krnt83prf1c3.png

Do góry