reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia, ja leżałam najpierw na 4 -ce i wszystkie oprócz mnie miały infekcje, i pęcherza i jakies bakterie i grzybice pochwy. Do tego u jednej podejrzewali infekcje uogólniona, która spowodowała obrzęk płodu u niej i nie wiedzieli jaka to infekcja. Ja przerażona byłam mocno i starałam się niczego nie dotykać. No ale wiadomo jak to jest.... musimy po prostu uważać, nie siadać na desce, ja zawsze papier rozkładam i te podkładki jednorazowe bo nie umiem teraz na narciarza, brzuch mnie boli od razu.

Dziś tak strasznie mi sie dzień dłużył, ze aż z nudów zamówiłam pierwsza rzecz dla małej:)
Dobrze, ze się już kończy w każdym razie :)

reklama
Ja też kochana rozkladam albo papier albo podkład na sedes. Podobnie już nie daje rady w powietrzu wisieć. Koleżanka z pokoju ma wyjść do domku pod koniec tygodnia a mnie wrzuca pewnie nowa osobę. Teraz oglądam wiadomości. A po serialu idę pod prysznic. Jutro zazyje lactulosum bo jeszcze się nie załatwiłam od wczoraj. Kupię reż te czopki w razie w. Miłej nocki i do jutra mamusie :)

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Pierwszy dzień bez luteiny mija. Cykam się trochę powiem Wam. Jutro znów rano wstać jak do pracy i jechać, żeby mieć gdzie zaparkować. Proszę Was 3majcie dziewczynki kciuki żebym nie miała tego Dziadostwa! Mam nadzieję, że będę jutro ostatecznie wszystko wiedzieć i okaże się to wszystko wielka pomyłka!
Dobrej nocki

Dzień dobry.
Ktg ranne: 3 skurcze na 30 minut do 70, kilka do 30/40
Tutaj nie mają zwyczaju robić wieczornych ktg, możesz miałam robione od piątku

Jazka,
Nospa 3 x 40 to prawdziwe szaleństwo, nawet jakbym to na raz zjadła to bym nie poczuła różnicy :laugh2:
U nas standardowo dają nospe 3 x 80, w razie potrzeby/ prośby zastrzyk z nospy, do tego scopolan w tabletkach lub czopkach.
Leży teraz w pokoju obok dziewczyna ze skurczami, od tygodnia jest na pompie i nie chcą jej odłączyć... trochę dziwne maja podejście u ciebie w szpitalu. Mnie przy takich skurczach wahających się od 40 do 80 od razu do pompy przypięli na 3 doby...
Może jak lekarz obejrzy twoje Ktg przed porannym obchodem to cos zdecyduje, tak powinno być.

Mnie znowu obudziły dziś po 5 hałasy wysypywanego gruzu do kontenera stojącego pod naszym oknem :crazy: codziennie to samo, remont w szpitalu :dry:

Jazka bardzo dziwne podejście lekarzy, ich zadaniem jest utrzymanie ciąży jak najdłużej, a nie jeszcze z tekstem że sterydy podane to zabezpieczone
A odczuwasz te skurcze co sie pisza?

reklama
Witajcie w ten słoneczny dzien. Jazka szaleją z tymu lekami. Taki zestaw co masz to w domu można łykać. A moze to kwestia oszczednosci choc na kobietach w zagrozonej ciazy nie powinno sie tego robic.
Aga remint uciazliwy ale z drugiej strony jesli by nie robili remontow to wyglad szpitala.... bleeeee

xnw4krnt83prf1c3.png

Do góry