reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
To czy lekarz zalecił leżenie po założeniu krążka to indywidualna sprawa i zależna od podejścia lekarza.
Jakiej długości masz teraz szyjkę?
Mój lekarz może wypisać zwolnienie albo jeden dzień do przodu albo do tyłu.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Na fotelu usłyszałam "szyjka skrócona rozwarcie na 1 palec", a podczas badania usg coś wspomniał o 32 lub 39 mm i wtedy zdecydował o krążku.
Przyznam, że się na tym zupełnie nie znam i mózg mi odessało (wystraszyłam się) niewiele pamiętam.

Na fotelu usłyszałam "szyjka skrócona rozwarcie na 1 palec", a podczas badania usg coś wspomniał o 32 lub 39 mm i wtedy zdecydował o krążku.
Przyznam, że się na tym zupełnie nie znam i mózg mi odessało (wystraszyłam się) niewiele pamiętam.

Ale szyjka 32-39 to na prawdę długa szyjka. Poza tym u niektórych kobiet na pewnym etapie ona stopniowo się skraca i rozwiera bo się przygotowuje do porodu. Ale Twój lekarz zapewne zna Cię najlepiej.

Ale szyjką 32-39 to na prawdę długa szyjka. Poza tym u niektórych kobiet na pewnym etapie ona stopniowo się skraca i rozwiera bo się przygotowuje do porodu. Ale Twój lekarz zapewne zna Cię najlepiej.

Z pewnością, zresztą sam wie co najlepsze.

Zależy mi bym mogła normalnie funkcjonować z trybem oszczędności [emoji4] a nie tylko i wyłącznie leżeć, dlatego też jestem ciekawa jak to wygląda u innych mam.

A wy jakieś zalecenia dostałyście po założeniu szwu? Bo mnie W szpitalu położna wysmiała gdy nie chciałam wstać kilka godzin po zabiegu pod prysznic, zaś inna mówiła że w żadnym wypadku mam nie wstawać, poza tym nie siedzieć, mało chodzić I tylko leżeć I leżeć. A mój lekarz powiedział zaś ze mogę na spacery wychodzić. I bądź tutaj mądry człowieku

A wy jakieś zalecenia dostałyście po założeniu szwu? Bo mnie W szpitalu położna wysmiała gdy nie chciałam wstać kilka godzin po zabiegu pod prysznic, zaś inna mówiła że w żadnym wypadku mam nie wstawać, poza tym nie siedzieć, mało chodzić I tylko leżeć I leżeć. A mój lekarz powiedział zaś ze mogę na spacery wychodzić. I bądź tutaj mądry człowieku
Wszystko zależy od podejścia lekarza. Są sytuacje kiedy leżenie jest niezbędne. Niestety u Nas w kraju zalecają leżenie bardzo często na wyrost. Trzeba mieć zaufanie do lekarza prowadzącego i słychać jego porad.

Huraaaa na razie odstawili mi pompę z lekiem rozkurczowym:):):)
obym nie dostała zaraz skurczów to może mnie Już do piątku wypiszą :)
Chciałabym chociaż kilka dni w domu spędzić, moze wreszcie cos dla dziecka zamówić. Nic nie mam jeszcze. A moja mama poszła do stacjonarnego H&M i nic prawie nie ma, trzeba zamawiać przez net.
No nic, czekam na jutrzejszy poranny obchod .

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, moja przygoda ze szwem zaczęła się 2 tygodnie temu kiedy to podczas wizyty W 23 tygodniu szyjka miała 15mm I rozwarcie wew 12mm. Szew założono W zeszłym tygodniu. Lekarz mówi, że dobrze trzyma ale jest ryzyko. Mnie ciągle brzuch twardnieje, biorę magnez max 3 razy i luteine 2 razy 200. Pierwsza ciąża poronienie, druga fenoterol, 3 poronienie i teraz ciągły strach o tą. W tej ciąży mam za sobą 4 pobyty w szpitalu. Dziewczyny modlę się, żeby do 30 donosić. Unikam rozmów o ciąży, zamknęłam się w swoim świecie, a najważniejsze pytanie wszystkich w koło to jaką płeć? I to mnie dobija, że takie lakoniczne pytania ich najbardziej martwią
Cześć Jazka :) fajnie, że napisałaś i będziesz z nami. Ja juz swoją przygodę ze szwem zakończyłam i czekam już na córeczkę. Dobrze jest być z kobietami które przeżywają podobne problemy. Trzymam kciuki za Ciebie!

Do góry