reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Aga. Współczuję Ci tego zaparcia. Nie wiadomo co robić... Może polozna niech coś zaradzi. Mnie babki w szpitalu czeatkwaly taka kawa rozpuszczalna 2w1 w saszetce. Zawsze to jakiś posmak kawy był hi hi. U mnie w szpitalu nie ma żadnego sklepiku. Jest na korytarzu lodówka i czajnik z którego mogą korzystać wszystkie pacjentki

Ja mam problem z zaparciami od początku ciąży. Masakra jakaś [emoji58] Ratuje się syropkiem i suszonymi śliwkami. Mogę jeść ogromne ilości warzyw i owoców i nie skutkują, więc Aga rozumiem co czujesz.
U mnie problem polega jeszcze na tym , że jak za długo bym się nie załatwiła to pojawiają się objawy zespołu jelita drażliwego i dochodzą do tego straszne bóle jelit[emoji29]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie nie każdy to wie. Wiele kobiet leży tylko na lewym boku co wbrew pozorom nie jest dobre.
Maluch sam pokazuje jak mu najwygodniej [emoji4]

Ja czytałam artykuł na fb MamaGinekolog i zagraniczne Artykuky dotyczące leżenia w ciąży a poza tym "znajoma" ginekolog jak była w ciąży to ostatnie 3 miesiące leżała na lewym boku i dziecko urodziło się z asymetria i po porodzie cała rehabilitacja itp stad ja jestem wyczulona na to leżenie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Juliettka to współczuje tego jelita drażliwego. Ja pierwszy razi w życiu mam taki problem i jestem w szoku jakie to straszne uczucie. Wszystko mnie boli już. Jakies czopki glicerynow mi dały położne, a to nic nie pomogło.
Teraz czekam na dostawę laktullozy bo ponoć pomaga. I będę jesc suszone śliwki :)
I cholera nadal nie wiem kiedy stad wyjde...

Juliettka to współczuje tego jelita drażliwego. Ja pierwszy razi w życiu mam taki problem i jestem w szoku jakie to straszne uczucie. Wszystko mnie boli już. Jakies czopki glicerynow mi dały położne, a to nic nie pomogło.
Teraz czekam na dostawę laktullozy bo ponoć pomaga. I będę jesc suszone śliwki :)
I cholera nadal nie wiem kiedy stad wyjde...
Mi właśnie laktulza pomaga, ale czasami musze wypić aż 4 łyżki. Mój ginekolog zaleca nawet dwa razy dziennie po 4[emoji4]

Ja czytałam artykuł na fb MamaGinekolog i zagraniczne Artykuky dotyczące leżenia w ciąży a poza tym "znajoma" ginekolog jak była w ciąży to ostatnie 3 miesiące leżała na lewym boku i dziecko urodziło się z asymetria i po porodzie cała rehabilitacja itp stad ja jestem wyczulona na to leżenie :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie odchodzi się od tego, że najlepiej leżeć na lewym boku. Podobno można w takiej pozycji w jakiej nam wygodnie, a maleństwo da znać jeżeli mu nie odpowiada.
Też czytałam:)
Mój lekarz w ogóle jest negatywnie nastawiony na samo leżenie w ciąży[emoji2]

Witam.
Drogie mamy, wczoraj na wizycie okazało się, że skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie. 31 tydzień 4 dzień, dziecko waży 1973g i ma się dobrze. Lekarz z początku powiedział szpital ale po badaniu usg dopochwowe stwierdził, że krążek. Był zły, że na drugi dzień wolne i za nim zamówi itp...spróbował zadzwonić mimo późnej pory i na szczęście ktoś odebrał. Krążek ma być na piątek i wówczas będę miała zakładany.
Czytałam wypowiedzi na forach, że założenie jest bezbolesne.
Do piątku mam nakaz leżenia mogę iść tylko do toalety.
Oczywiście zapytam lekarza w piątek ale ciekawa jestem czy z tym krążkiem mogę normalnie funkcjonować, mam na myśli wyjść do sklepu w razie potrzeby, wyjść z psem na krótki spacer, a ogólnie oszczędzać się.
Do końca kwietnia chodziłam do pracy. Planowałam iść na zwolnienie od maja i ...wyszło, że teraz to już muszę. Informacja o skracającej się szyjce sparaliżowała mnie i zapomniałam poprosić o te l4. Przypomnę w piątek,... ponoć lekarz może wypisać zwolnienie 3 dni wstecz. Licząc,że zrobi to w piątek, to wpisze mi z datą 2.05 czy 1.05 <- święto. ??

Pozdrawiam
Anita

reklama
Witam.
Drogie mamy, wczoraj na wizycie okazało się, że skróciła mi się szyjka i zrobiło rozwarcie. 31 tydzień 4 dzień, dziecko waży 1973g i ma się dobrze. Lekarz z początku powiedział szpital ale po badaniu usg dopochwowe stwierdził, że krążek. Był zły, że na drugi dzień wolne i za nim zamówi itp...spróbował zadzwonić mimo późnej pory i na szczęście ktoś odebrał. Krążek ma być na piątek i wówczas będę miała zakładany.
Czytałam wypowiedzi na forach, że założenie jest bezbolesne.
Do piątku mam nakaz leżenia mogę iść tylko do toalety.
Oczywiście zapytam lekarza w piątek ale ciekawa jestem czy z tym krążkiem mogę normalnie funkcjonować, mam na myśli wyjść do sklepu w razie potrzeby, wyjść z psem na krótki spacer, a ogólnie oszczędzać się.
Do końca kwietnia chodziłam do pracy. Planowałam iść na zwolnienie od maja i ...wyszło, że teraz to już muszę. Informacja o skracającej się szyjce sparaliżowała mnie i zapomniałam poprosić o te l4. Przypomnę w piątek,... ponoć lekarz może wypisać zwolnienie 3 dni wstecz. Licząc,że zrobi to w piątek, to wpisze mi z datą 2.05 czy 1.05 <- święto. ??

Pozdrawiam
Anita

To czy lekarz zalecił leżenie po założeniu krążka to indywidualna sprawa i zależna od podejścia lekarza.
Jakiej długości masz teraz szyjkę?
Mój lekarz może wypisać zwolnienie albo jeden dzień do przodu albo do tyłu.

Do góry