reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja wlasnie na IP mam Ktg. Zbadali mnie już, niestety skrócona szyjka do 22 mm wiec w niecały tydzirnnokolo 1 cm w dół :(
załamka.
Czy skurcze do 60 to duze?

Aga ja porodowe mialam 150-170, a 40-50 mialam na ktg u swojej ginki i ona zawsze mowila, ze.skurczy jeszcze nie ma. Na ostatnim ktg u niej zapisał mi sie jeden i mial wartosc 97. Nie przejmuj sie, bo stres tylko to wszystko potęguję. Który to tydzień u Ciebie?

reklama
A ja wlasnie na IP mam Ktg. Zbadali mnie już, niestety skrócona szyjka do 22 mm wiec w niecały tydzirnnokolo 1 cm w dół :(
załamka.
Czy skurcze do 60 to duze?
Aga musisz się wyciszyć i uspokoić bo jak widać stres Ci nie służy. Wiem, że łatwo mówić ale masz dla kogo.
Co do skurczy to ważne czy są regulowane. Trzymaj się

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Agula,
30 i 2 dni. Ostatnie dni to był mocny stres ciagle i teraz msm efekt :( najbardziej mnie ta szyjka zmartwiła...
Od 14 dziś miałam te skurcze co 3-5 minut. Teraz mi dali zastrzyk i dwa czopki ale skurcze nadal są...może jeszcze nie dzialaja te leki

Agula,
30 i 2 dni. Ostatnie dni to był mocny stres ciagle i teraz msm efekt :( najbardziej mnie ta szyjka zmartwiła...
Od 14 dziś miałam te skurcze co 3-5 minut. Teraz mi dali zastrzyk i dwa czopki ale skurcze nadal są...może jeszcze nie dzialaja te leki
Aga szyjka mogła się skrócić właśnie przez tak intensywne skurcze ale jak wycisza macicę to jest szansa, że szyjka się wydłuży. Pewnie jak lekarz mierzył to miałaś skurcze. Na razie się nie martw.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Agus musisz sie uspokoić, wiem, ze latwo mówić, ale widac, ze Ci nie sluzy stres. Szyjka 22 mm w tym tyg, to nie tragedia, ja w 28 tyg mialam 15 mm, potem nawet 25 mm. Przyjmujesz luteine? Jeśli nie, to niech Ci zapisza, mi dawka 2*200 mg ladnie uspokoiła macice i szyjka dosyc dlugo wytrzymala. Poproś moze swojego gina o cos na uspokojenie. Bedzie dobrze!

Aga bedzie dobrze. Jeśli lekarz wspominal o pessarze to bedziesz sie czuc bezpieczniej. Ttm bardziej jesli przez skurcze szyjka poleci. Ważny spokój ale wiem ze trudno to zrobic. Trzymam kciuki by bylo wszystko dobrze

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Agula biorę luteinę 2 razy 100. Cos wspomniała lekarka teraz ze powinnam przejść na doustną.
Piszą się skurcze, jeden był 70 a reszta to tak 50-60.
No zobaczymy co powie lekarka po Ktg ale pewnie mnie oleje jak zwykle...

reklama
Aga. Kochana, moze faktycznie jak podpowiadają koleżanki niech dadzą Ci coś dodatkowo na uspokojenie. Stres na mnie też tak działa że wywołuje skurcze. Badz dzielna. Może poproś żeby Cie położyli żebyś mogła się chwilkę odprężyć. Kochana jestem z Tobą.

Do góry