reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej hej, udalo mi sie usnac okolo 4 i wstalam przed 8. Glowa mi peka. To chyba zasluga pogody rowniez.
Wlasnie ogladam pogode Aga i W-wie max.10 st.dzis i pada caly dzien. Twoj synek chyba nie bedzie mial za pieknej pogody.
Dojada szczesliwie na miejsce nie martw sie. Moze poczytaj ksiazke.

Agatka i Nina odzywajcie sie

reklama
hej Dziewczyny ;) mam nadzieje, ze wszystko u Was ok. @AgaBabajaga 30 tc- fantastycznie! Teraz juz zleci! @Kathleen006 myślę, ze niestety nie beda chcieli rozpakować Cie wcześniej, jeśli nie będzie żadnego zagrożenia dla Małego. Wiem, ze rozpakowują wcześniej przy nadciśnieniu, cholestazie , zatruciu, a tak czekaja jak najdłużej, jak sie da. Nawet planowane cesarki robią w okolicach 38, a najlepiej 39 tydz. Ja sie ciesze, ze Maly zechciał wyjść na świat w 38.1, bo dluzej juz bym nie wytrzymała.
Agus u mnie sie skonczylo grzeczne dziecko, marudzi, jęczy, nie chce spać, a od jutra zostaje z nim sama, bo maz wraca do pracy. Jestem przerażona! Ja waze juz 3 kg mniej niż przed ciaza, niecałe 51 kg. Jest mi wiecznie slabo, nie moge jeść i nie dosypiam ehhh :(
Walcze z mlekiem dla Małego. Przezrzucilismy sie na hipp, ale mu szkodzil, wiec wrocilam do bebiko pro, ale zaczął strasznie ulewać, pręży sie jal dziki ciągle, no i jęczy. Nie wiem czy go boli brzuch czy co? Wczoraj byla położna na patronazu, to przybiera ladnie, ma juz 4100. Dzis mamy pierwsza wizyte u pediatry. Trzymam za Was wszystkie kciuki.

Hej dziewczyny. U mnie też pogoda wstrętna.
Aga u syna bedzie dobrze-wróci szczęśliwy.
Agula dasz radę. Juz tyle czasu Tymus z wami... [emoji6] z waga niezle lecisz. Oby nam wszystkim tak leciala po porodzie.
Kathleen czy Cię rozpakuja kiedy chcesz trudno powiedziec, zalezy od lekarza i szpitala ale chyba male szanse.
Figowa Mi biust urósł juz o 4 ramiary-co trymestr to o 2 do przodu. Ciekawe ile jeszcze do porodu urosnie i potem w trakcie karmienia jak będzie.

U mnie zylki i na brzuchu i na biuscie a rozstepow jak na razie brak.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Agulaa1. Nic się nie martw dzieci mają takie etapy. To się skończy będzie zabkkwanie... I tak w kółko. Spróbuj podać mu zwykle bebiko. Moj malutki nie tolerowal pro. U nas sprawdziło się też mleko z rossmana babydream. U mnie pogoda też do niczego. Moj dwulatek strasznie marudzil od rana, że już sił nie mam. Podbrzusze boli, wczoraj miałam sporo skurczy :(

Hej dziewczyny :) u mnie tez pogoda jak pod psem. W nocy meczyla mnie zgaga, ale dalam rade jakos zasnac. O dziwo dzisiaj mnie nic nie boli :) poprasuje reszte rzeczy dla malej i zajme sie sterylizowaniem smoczkow i laktatora :)

Agula dzielnie dajesz rade :) mam nadzieje, ze bede w stanie tez ogarnac opieke nad dzieckiem jak Ty ;) strach mnie ogarnia, ze to tuz tuz.

AgaBabajaga gratuluje skonczonego 30 tc :) teraz to juz z gorki ;)

Marcysia, mnie tez boli podbrzusze, skurczy również dużo. Jak wstaje i kawałek idę to strasznie boli. Jest o wiele gorzej niż było :(

Agula, na razie synka obserwuj może jest niespokojny bo ma kolki i samo przejdzie. Chyba większość dzieci ma takie akcje, musza się przystosować, przyzwyczaić uklad pokarmowy do konkretnego mleka. No i tez ustawić swój rytm dnia.
U mojego syna bylo tak, ze około 2 tygodnie po urodzeniu zaczął się płacz, prężenie, wyginanie. Mowili nam lekarze, ze to kolki zwykle, tez mleko zmienialiśmy ale niestety akurat u niego nic to nie dało. Zaczął robić zielone kupy, trafiliśmy na mądra lekarkę i stwierdziła, ze to skaza białkowa. Pomogła dopiero zmiana na mleko apteczne. Do 4 rż nie mógł jesc nabiału bo od razu miał objawy, tzn bol brzucha, kupy dziwne i wysypka. Potem przeszło jak ręka odjął.
Niestety ta skaza jest częsta, pewnie moje drugie dziecko tez ją będzie mieć jak znam swoje szczęście;)

Super, ze już tak schudłaś :) A jak się blizna goi?

Hej dziewczyny :) u mnie tez pogoda jak pod psem. W nocy meczyla mnie zgaga, ale dalam rade jakos zasnac. O dziwo dzisiaj mnie nic nie boli :) poprasuje reszte rzeczy dla malej i zajme sie sterylizowaniem smoczkow i laktatora :)

Agula dzielnie dajesz rade :) mam nadzieje, ze bede w stanie tez ogarnac opieke nad dzieckiem jak Ty ;) strach mnie ogarnia, ze to tuz tuz.

AgaBabajaga gratuluje skonczonego 30 tc :) teraz to juz z gorki ;)

Justynka dasz rade , to przychodzi samo, ale łatwe nie jest;) powiem Ci szczerze, ze ja mam ogromne wsparcie meza. Karmi Małego w nocy, wiec ja podsypiam. W ogole przez te 2 tyg to stwierdziłam, ze najlepiej yo byc we 2 przy dziecku ;) ale od dzis juz w nocy ja bede wstawać, żeby sie do pracy wysypial
Ja sie zastanawiam czy ten moj Maly nie ma jakis kolek czy nietolerancji, bo po jedzeniu z rana mi sie robi niespokojny, pręży sie, nie spi, nie wiem...

reklama
Do góry