reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja tez chodzę jak pingwin:laugh2: dziś spojrzałam w lustro i stwierdziłam, ze moj brzuch jest
ogroooomny . Wydaje mi sie, ze w pierwszej ciazy taki duży nie był na tym etapie.
Jest wielki, prześwitują przez skore żyły i czuje nieprzyjemne naciągnięcie skory. Ciąża to jak dla mnie nie jest normalny stan:)

Aga tylko sie rozpakujemy i będziemy spacerki uskuteczniać ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, tak jak pisałyśmy do Niny o czopie zastanawiam się czy mi ten czop się nie odkeja etapami? Wcześniej mialam upław taki kremowy nie za duży. Konsystencja jak przy okresie i bez zapachu. Dziś miałam ten sam kolor po nocy ale dosłownie ociupinke. Ten czop jest duży?
Nie mam wrażenia, żeby wody mi się sączyły.

Czop ma charakter śluzu i ma konsystencje galaretowata, kolor zależny jest od kilku kwestii. Ale twierdzą ze podobne rzeczy zbierają się przy pessarze i mogą zwłaszcza po zatwardzenie wzdęciach wychodzić.

Mi coś takiego wypadło dwa razy i ponoć to był czop a później to wydzielina z pessarium.

@Kathleen006 to już teraz możesz odliczać dni a nie tygodnie.. dzielna kobieto.
Ja żyłek na brzuchu mam mało a dużo więcej na piersiach. Rozstępów tez nie mam jedynie kilka na udach ale chyba je już miałam przed ciążą :) właśnie się ogolilam i jestem z siebie dumna. Jutro zawodzi my małego do przedszkola i ruszamy na szpital. Pytam się dziś męża czy coś chce wiedzieć zanim pojedziemy na temat porodu czy tego jak to może wyglądać. On mówi ze wszystko wie i co ma być to będzie. A kilka godzin później mówi: ale jak Ci ściągną szew to wracamy do domu tak? :D wiec dostał gratis wykład o szyjce i fazach porodu ;) jestem nad wyraz spokojna. Dobrejnocki

@Kathleen006 to już teraz możesz odliczać dni a nie tygodnie.. dzielna kobieto.
Ja żyłek na brzuchu mam mało a dużo więcej na piersiach. Rozstępów tez nie mam jedynie kilka na udach ale chyba je już miałam przed ciążą :) właśnie się ogolilam i jestem z siebie dumna. Jutro zawodzi my małego do przedszkola i ruszamy na szpital. Pytam się dziś męża czy coś chce wiedzieć zanim pojedziemy na temat porodu czy tego jak to może wyglądać. On mówi ze wszystko wie i co ma być to będzie. A kilka godzin później mówi: ale jak Ci ściągną szew to wracamy do domu tak? :D wiec dostał gratis wykład o szyjce i fazach porodu ;) jestem nad wyraz spokojna. Dobrejnocki

Do terminu porodu mam 8 tyg ale ja bym chciała za 3-4 tyg się rozpakować już ... zobaczymy co lekarze na to, pewnie zostanę do końca tu

Kathleen, wątpię żeby lekarze zgodzili się na rozpakowanie wtedy kiedy ty chcesz. Oni będą sie starać to ciągnąć ile się da, dla dobra dziecka. Tak powiedział mój gin jak mu powiedziałam, ze nawet jakby cudem się udało mi dotrwać do 36 tc to dluzej już nie chce ani minuty. Dla nich norma to 39 tc:) dla mnie to kosmos jakiś....jestem już teraz tak strasznie rozwalona psychicznie, ze jazdy kolejny tydzień to coraz wieksza męczarnia jest. I psychicznie i fizycznie.
Ja tez nie mogę chodzić Kathleen, podnoszę się z trudem, idę jak paralityk i po kilku krokach bol rozrywa mi podbrzusze wiec muszę usiąść ...

Obudzilam sie z koszmaru i leze. Poszlam do wc i wkladka sucha, co za ulga!
Biedne jestescie strasznie dziewczyny AgaBabaja i Kathleen006. Ja czasami mam ucisk synka na dol to tez mi sie ciezko idzie, ale po pary krokach ustaje.

Agatka 3mam za Was kciuki. Wszystko bedzie dobrze.

Sprobuje usnac bo mloda godz.

Justyna, ja tez nie mogłam spać dziś w nocy. Denerwuje się wyjazdem młodego na wycieczkę bo kawał drogi jadą autokarem. Teraz już musze wstać, strasznie się nie wyspalam. I będę dziś cały dzień czekać na informacje od wychowawczyni, ze dojechali na miejsce. Zawsze się denerwuje jak on gdzies jedzie :szok:

Dziś skończyłam 30 tc. Zreszta nie tylko ja mam dziś zmianę na liczniku:)

Agata odzywaj się do nas ze szpitala, trzymam kciuki!

Nina co u ciebie, jak malutki?

Ostatnia edycja:
Ja tez mam zyly na brzuchu. Tej kreski po dl.brzucha jeszcze nie mam i pepek mi jeszcze nie wyszedl.
Moj krem na rozstepy tez dziala na szczescie.
Do juterka, dobrej nocki
Boze, a ja wygladam jak kosmita z tym pepkiem. Jakiegos gigantycznego brzucha nie mam, wydaje sie normalny jak na swoj czas. Wierzcie lub nie, wiekszosc z moich kilogramow poszlo w cycki [emoji13] na samym poczatku 4 miesiaca w ciagu tygodnia zmienilam stanik na dwa rozmoary wieksza miseczke! Teraz nosze sportowy, bo jak leze to mi niewygodnie.
A ten pepek wyszedl mi chyba jakos w tym samym czasie, na poczatku 2 trymestru.
Dzieki temu mialam sesje z dziecmi i brzuchem jakos buzka, domalowalysmy farbkami do twarzy oczy, uzmiech i rumiane policzki,a pepek genialnie udawal nos. Nastepnego dnia nie moglam sie domyc,a mialam usg polowkowe ;-)

3jvzk6nlz1lskrlv.png

klz9iei3ix58gyxt.png

oar8ugpjd5lso2is.png

reklama
Kathleen, wątpię żeby lekarze zgodzili się na rozpakowanie wtedy kiedy ty chcesz. Oni będą sie starać to ciągnąć ile się da, dla dobra dziecka. Tak powiedział mój gin jak mu powiedziałam, ze nawet jakby cudem się udało mi dotrwać do 36 tc to dluzej już nie chce ani minuty. Dla nich norma to 39 tc:) dla mnie to kosmos jakiś....jestem już teraz tak strasznie rozwalona psychicznie, ze jazdy kolejny tydzień to coraz wieksza męczarnia jest. I psychicznie i fizycznie.
Ja tez nie mogę chodzić Kathleen, podnoszę się z trudem, idę jak paralityk i po kilku krokach bol rozrywa mi podbrzusze wiec muszę usiąść ...

Czytam i odnosze wrażenie ze piszesz o moich dolegliwościach. Na patologii wywołują porody dosyć często ale to są ciężkie przypadki, może i mój przypadek zakwalifikowaliby do wcześniejszego rozpakowania, chociaż zdaje sobie sprawę ze to małe w głównej mierze decyduje kiedy chce wyjść na świat.

Do góry