reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny wody mi sie najpierw saczyly delikatnie, ale najpierw pojechalam do swojego szpitala, tan rozwarcie 3cm i w trakcie badania ginekologicznego chlusnęło ze mnie normalnie wiec na sygnale wywiezli mnie do szpitala o 3st refer. Tutaj kolejne badanie, rozwarcie na 4 cm, szyjka zgladzona i wyciagal pessar(bardzo nieprzyjemne). A nie powstrzymuja porodu bo za duzo wód odeszlo. Dopiero w szpitalu dostalam bolesnych skurczy choc nieregularnych. Kurcze tak sobie mysle ze moglam wybrac sie do szpitala w ten piatek.. Moze daloby rade jeszcze przetrzymac chwile, chociaz 2 tygodnie. Teraz mam caly czas ktg i wczoraj skurcze pisały mi sie na 100 ale nie byly bolesne. Dzisiaj jest max 70 ale mnie bola. Co dziwne rozwarcie mi sie nie zwiększa, dalej 4 cm... I tutaj powiedzieli mi ze w 34 tygodniu to oni juz nie hamuja porodow. Bedzie wczesniak i juz... Nic na to nie poradze...

Nina nie trać nadziei jeszcze nie urodziłaś!! I to najważniejsze Wałcz o każdy dzien teraz lez bardzo dużo i. Je denerwuj sie, w 34tc to juz duże zdrowe dziecko :) bedzie dobrze glowa do góry i wiara!

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nina trzymaj się kochana, bedzie dobrze z maluszkie. Najwazniejsze ze jesteś pod odpowiednią opieką.
Kathleen twarda kobitka sie z Ciebie. Straszysz nas bo milczysz a tu miła niespodzianka i nadal w dwupaku.
U mnie słońce za oknem. A weekend był dość napięty.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Cierpię na bezsenne noce, patrzę na forum a tu nagle tyle nowych postów i ciagle nie w temacie, nie nadążam :) wiec zajęłam sie praca :) muszę jeszcze szybko książki i gazety poczytać póki jeszcze dwu pak :)

Ciekawa jestem czy mnie wypiszą czy zostawia.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Nina, ja sobie pluje w brode, bo jak pisalas o tym czopie, to zaczelam pisac odpowiedz,ze wydaje mi sie,ze on moze odchodzic po kawalku przez pewien czas, ale stracilam pewnosc i wszyscy inni uspokajali. Jak baran taki balam sie swoje zdanie powiedziec...
Wspolczuje,ale na prawde juz jest niezle. Teraz jak wychodzilam ze szpitala na moim lozku polozyli kobiete w 28tc ze skurczami, opowiadala,ze poprzedniego syna urodzila w 23tc!!! Przezyl i zapewniala,ze dzis po latach nie widac po nim,ze byl wczesniakiem. Mieli niebywale szczescie.
Najwazniejsze,ze juz jestes w szpitalu. Tak, jak pisaly dziewczyny, mozna lezec zarowno z rozwarciem jak i po odejsciu wod nawet kilka tygodni. Tez widzialam takie dziewczyny na oddzialach.
Ja sie od wczoraj zastanawiam, czy mi sie tam wlasnie cos nie saczy, bo jakos tak mokro wodniscie. Chyba musze te papierki lakmusowe wygrzebac. Myslicie, ze to faktycznie jest wiarygodne?

3jvzk6nlz1lskrlv.png

klz9iei3ix58gyxt.png

oar8ugpjd5lso2is.png

Nina trzymam kciuki za Ciebie! Dobrze, ze jestes juz w szpitalu pod obserwacja lekarzy. Dzidzius juz jest duzy to jakby co to na pewno sobie poradzi.

Kathleen trzymasz w napieciu jak dobry thriller ;) dobrze, ze wciaz jestes w dwupaku :)

Ja sie probuje ruszac, ale niestety jakies bole kregoslupa mam przez to. Wczoraj jak mi przeszedl bol od ledzwi przez posladek i udo to az zawylam z bolu i moja mama sie wystraszyla, ze rodze ;)

Figowa mama
Podobno te papierki działają. Pamietam, ze Położne szpitalu tez czymś takim sprawdzały.
Ja nie korzystałam nigdy. Tez mam często uczucie wilgoci ale wydaje mi sie, ze to normalna wydzielina.
Ja od piątku mam częste skurcze, zastanawiam się czy jak dziś się to nie uspokoi to czy wieczorem nie pojechać na IP, niech dla pewności sprawdza ...

Figowa mama
Podobno te papierki działają. Pamietam, ze Położne szpitalu tez czymś takim sprawdzały.
Ja nie korzystałam nigdy. Tez mam często uczucie wilgoci ale wydaje mi sie, ze to normalna wydzielina.
Ja od piątku mam częste skurcze, zastanawiam się czy jak dziś się to nie uspokoi to czy wieczorem nie pojechać na IP, niech dla pewności sprawdza ...
Ja wczesniej przed szwem mialam taki sluz, jak tu ktoras juz pisala, barziej jak w dni plodne,a po zalozeniu szwu bardziej wodnisty, ale od wczoraj to tak po prostu mokro. Niby sie jakos tym nie przejmuje za bardzo, ale moze w swietle tego, co napisala Nina, lepiej dmuchac na zimne i skoro te paski gdzies sa to sprawdzic. W razie czego bede wiedziala, jaki kolor pokazal, gdy tych wod nie bylo do porownania pozniej, za kilka tygodni. Mnie caly czas uspokaja porownanie do poprzedniej ciazy, gdy mialam tez problemy z szyjka i skurczami, i teraz jest spokojniej.
Ja mysle,ze matka wie dobrze,ze cos sie dzieje i jesli nie wkrecamy sie w jakies schizy, czyli jak to czasem mowia, gdy sie nosi ciaze w brzuchu a nie w glowie, to takie przeczucie moze uratowac zycie. Szwagierka tak miala i oklamala lekarzy przy przyjeciu, bo chcieli ja odeslac do domu jakies 20 km dalej, polozyli ja na oddzial i zaczelo sie odklejac lozysko - szybkie cc i jej przeczucie uratowalo im zycie.

3jvzk6nlz1lskrlv.png

klz9iei3ix58gyxt.png

oar8ugpjd5lso2is.png

Dzieki dziewczyny. Ja leze i czekam na rozwoj wydarzen... Polak madry po szkodzie... Nie zareagowałam w pt bo pozniej juz bylo ok. A lpapierkam. Badalam i bylo ok do wczoraj. Wczoraj sie zabarwily papierki...

Figowa mama, co do zdejmowania szwu to nie boli, nie jest przyjemne ale trwa chwilkę. Ja miałam ściągany w 36 tc w szpitalu. Miałam mieć na wszelki wypadek torbe do porodu, bo mała strasznie napierała na szew. Ale nic sie nie działo i wyszłam zaraz po badaniu gin.
Ja podobnie jak ty miałam przed pessarem gęsty śluz jak w dni płodne. A teraz mam wodniste upławy zazwyczaj z resztkami luteiny.

reklama
Dziewczyny ja przez to że mam luteine dopochwowo używam wkładek praktycznie non stop. Po południu czasem ściagam i nic mi się na majtkach nie dzieje więc u mnie chyba ok. Kurde kolejny problem do badania. Muszę kupić te papierki.
Czytałam różne artykuły nt.tego kucia i może się coś dziać z szyjką. Boje się...

Do góry