reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Inis może kąpiele lepiej odpuścić. One działają rozluzniajaco. Lepiej szybki prysznic wziąć. Mi lekarz w pierwszej ciazy wogole zakazał kąpieli, bo niby w ciazy sie nie zaleca.
Wiecie ja nigdy nie widziałam tego czopa. Mi w pierwszej ciazy wogole nie odszedł choć dopatrywalam się za każdym razem jak się mylam. Za to w tej ciazy mam chyba więcej wodnisteych uplawow i nie raz sxhizuje się że to może wyciek wód, choć poziom wód mam zawsze badany i niby jest w normie.

Ostatnia edycja:
Inis może kąpiele lepiej odpuścić. One działają rozluzniajaco. Lepiej szybki prysznic wziąć. Mi lekarz w pierwszej ciazy wogole zakazał kąpieli, bo niby w ciazy sie nie zaleca.
Wiecie ja nigdy nie widziałam tego czopa. Mi w pierwszej ciazy wogole nie odszedł choć dopatrywalam się za każdym razem jak się mylam. Za to w tej ciazy mam chyba więcej wodnistego śluzu i nie raz sxhizuje się że to może wyciek wód, choć poziom wód mam zawsze badany i niby jest w normie.
Co do czopa to jest on dosyc specyficzny . Napewno go nie pomylisz. Co do uplawow mam to samo . W 1 ciazy myslalam ze mi wody odchodza - sacza sie pojechalam na izbe to babka mi sie pyta ile tego bylo. Dla niej za malo bylo [emoji23][emoji23] ze minimum pol szklanki ma byc . saczą sie zadko ogolnie wody . Bylam na obserwacji ale wszystko ok bylo .

Jak nie krótkie szyjki to miekkie, to odchodzące czopy, to skurcze, to twardnienie brzucha i jeszcze na deser rozchodzące sie bilzny i infekcje bakteryjne. Ja myślę że student medycyny miałby ciekawą lekturę z tego forum:p ja dzisiaj mialam paskudna noc. Nie mogłam zasnąć a jak już mi sie udalo to po 3 oczy jak 5zl... Całą noc praktycznie czułam twardy brzuch, ale zaparcia też chyba swoje zrobiły bo byłam dzisiaj w koncu na posiedzeniu po dwoch dniach i teraz lepiej troche sie czuje. Chyba dzisiaj bedzie dzien do odespania.
@agulaa1 bez sciagi ani rusz. Bo jak cos uslyszysz od lekarza to zapominasz o co mialas sie zapytac, a pozniej pretensje do samej siebie bo to bylo cos waznego...
@inis jestes pewna ze to byl fragment czopa? Przeciez u ciebie to duzo za wczesnie...

Hello, u mnie tez pochmurno. Spalam ok, 2razy wc w nocy. Pozno poszlam spac bo siostra leciala samolotem z mezem i 2jja dzieci pierwszy raz. Lot byl opozniony, sledzilam ich na radarze i stresa mialam. Jak sygnal po 2 w nocy od niej dostalam to od razu ulga i moglam lepiej usnac, a tak to czuwanie bylo nie sen.
Jesli boli Was krocze to najprawdopodobniej wszystko sie rozciaga. Mnie czasami tez boli, ale jest mnejszy bol niz zanim dostalam nospe.
milego dnia. Od jutra ma byc juz lepsza pogoda podobno

Kathleen no u mnie niezbyt dobrze bo blizna po cc puściła. Jest ubytek czyli dziurka i trzyma to się już tylko dlatego, zevto miejsce jest przykryte pęcherzem moczowym. W środę na wizycie Debski to stwierdził, pokazywał mi na usg. Boli mnie strasznie spojenie łonowe przy poruszaniu, strasznie strasznie strasznie! Jakby mi sie tam rozrywalo wszystko. Nie wiem czy ma to związek z tym pęknięciem blizny. W miejscu blizny tez boli, tak piecze, pali. Dziś wieczorem jadę na Solec do mojego gina i powiem mu o diagnozie Debskiego.
A jak u Ciebie?

U mnie nie wiem jak ... czekam na usg jak na zbawienie... leżę antybiotyk biorę i kwitne w łóżku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane. Dołączę i pomarudzę. Zaczynam bać się porodu. Wczoraj naoglądałam się i naczytałam o wcześniakach z 34 tyg. ( mój ). Później brzuszek bolał i chyba w szpitalu coś zlapalam bo mnie wszystko swędzi i piecze... zasnęłam w końcu umęczona i od 4 koniec spania. Jakiś głupi stan między snem a jawą. Jakbym czuła odchodzące wody ale to tylko upławy. Później jakoś długo mała się nie ruszała a lekarz przy wypisie mi mówił ze to teraz u mnie podstawa obserwacji. Rano zszedł najmłodszy do sypialni i kiedy mnie ogarnia sen on zaczyna śpiewać i marudzić i stukac w łóżko. Znowu jest chory wiec z przedszkola nici. Czyli z kilku godzin spokoju nici.Ehhh. ...I jeszcze deszcz z rana.
@inis jak zaczyna Ci odchodzić czop to też bym poleciła Tobie prysznic. Zresztą ja w ciąży nie kąpałam się ani razu w wannie już tęsknię za tym żeby wygrzać pupcię.
@agulaa1 daj koniecznie znać jak po wizycie!
@Kathleen006 Tylko tyle Ci powiedzieli? Mają jakiś plan na Ciebie? Tłumaczą Ci co się może dziać i na co masz zwracać uwagę ? Walcz tam o siebie kochana. Z doświadczenia wiem, ze jak w szpitalu się sama nie dopytasz i nie będziesz upierdliwa to się mało dowiesz. A masz prawo wiedzieć WSZYSTKO łącznie z każdym wynikiem każdego badania i przydatnością i celowością każdego zalecenia. Trzymam kciuki!

Agata, ja zawsze robię tak że każdego tygodnia wpisuje w google "dziecko urodzone i mój tydzień ciąży" i patrze i czytam jak wyglada taka dzidzia. Bo mam stracha. Chciałabym aby dziwcko urodziło się donoszone, boję się wcześniejszego rozwiązania, nie wiem kiedy lekarz zdecyduje się na to.

reklama
Hej kochane. Dołączę i pomarudzę. Zaczynam bać się porodu. Wczoraj naoglądałam się i naczytałam o wcześniakach z 34 tyg. ( mój ). Później brzuszek bolał i chyba w szpitalu coś zlapalam bo mnie wszystko swędzi i piecze... zasnęłam w końcu umęczona i od 4 koniec spania. Jakiś głupi stan między snem a jawą. Jakbym czuła odchodzące wody ale to tylko upławy. Później jakoś długo mała się nie ruszała a lekarz przy wypisie mi mówił ze to teraz u mnie podstawa obserwacji. Rano zszedł najmłodszy do sypialni i kiedy mnie ogarnia sen on zaczyna śpiewać i marudzić i stukac w łóżko. Znowu jest chory wiec z przedszkola nici. Czyli z kilku godzin spokoju nici.Ehhh. ...I jeszcze deszcz z rana.
@inis jak zaczyna Ci odchodzić czop to też bym poleciła Tobie prysznic. Zresztą ja w ciąży nie kąpałam się ani razu w wannie już tęsknię za tym żeby wygrzać pupcię.
@agulaa1 daj koniecznie znać jak po wizycie!
@Kathleen006 Tylko tyle Ci powiedzieli? Mają jakiś plan na Ciebie? Tłumaczą Ci co się może dziać i na co masz zwracać uwagę ? Walcz tam o siebie kochana. Z doświadczenia wiem, ze jak w szpitalu się sama nie dopytasz i nie będziesz upierdliwa to się mało dowiesz. A masz prawo wiedzieć WSZYSTKO łącznie z każdym wynikiem każdego badania i przydatnością i celowością każdego zalecenia. Trzymam kciuki!

Tak myślisz ze jest czas się dowiedzieć obchód trwa 20sek; położne nic nie wiedza; byłam dopytać się o wyniki to były krzyki czemu ja wstaje czy chce dziecko stracić lub chodzić całe życie po lekarzach i w kolejkach stać?a w mojej teczce prawie nic nie było bo w karcie u lekarza której one nie maja a lekarz to weź szkoda mówić czekam az wróci prowadząca z urlopu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry