reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Agula, zapisz sobie koniecznie bo się zapomina polowe wiem cos o tym;) ja wczoraj po tej diagnozie to w taki szok wpadłam ze tylko jedno pytanie zadałam: i co teraz? Zła jestem na siebie strasznie ale wczoraj mnie po prostu zamurowało.
Ja tez byłam na fenotetolu od połowy ciazy i to na największej dawce, a w szpitalu mi w kroplowkach go jeszcze dawali . Najlepsze jest to, ze ja i tak miałam cały czas skurcze, szyjka jak ze stali do końca. Na szczęście u mi ten fenoterol nie robił nic z sercem bo większość kobiet to zle na niego reagowała.
Uwaliłam się juz do lozka i wszystko mnie boli, już widzę jak pośpie:(

I co Aga spisz? Ja ma jakas masakrę. Maly kopal i grzebał przez kilka godz tak, ze wyłam bolu, boli mnie kręgosłup k brzuch. I nie wiem, moze powinnam jechac na IP, moze sie okrecil pepowina czy cos...

reklama
@Kathleen006 no żartujesz chyba... Nic nie zrobili? Jakieś badanie, cos? Zalecenia jakieś? Sterydy?

Ja mam atak bolu, leze w sypialni i sie skręcam, tak mnie nawala w dole brzuch i krzyż. Młody sie prostuje co chwile, a mój nerw kulszowy jest juz chyba na granicy. W ogole dzis mam wrażenie, ze wszystko mi zaraz wypadnie. Dziewczyny czy Wy tez tan cierpiałyście na koncowce? Ja nawet z mężem w pokoju nie leze, tylko sama w sypialni, jakos mi tu najlepiej...

Nic... zalecenia tylko od położnych leżeć ograniczyć ruchy tylko wc

Jak się @agulaa1 czujesz? Mały spokojniejszy?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agula, spałam jakimś cudem do 6 dziś. Jak u Ciebie, jak młody, uspokoił sie? Wiem, ze w nocy panika największa zawsze....Agula on ma teraz ciasno, chyba nie miałby jak się przekręcić żeby się pępowina owinąć, to tez nie jest taki znowu prosty manewr. Wiem, ze w takich sytuacjach strach jest ogromny, przerabiałam to ale naprawdę owinięcie pępowina, takie zagrażające dziecku to jednak rzadko się dość zdarza, poza tym widac to na usg. Ja sie tego bałam strasznie w pierwszej ciazy i się obczytalam wtedy jak głupia. Teraz staram się o tym nie myśleć ...
O której masz dziś wizytę?

Ostatnia edycja:
Kathleen no u mnie niezbyt dobrze bo blizna po cc puściła. Jest ubytek czyli dziurka i trzyma to się już tylko dlatego, zevto miejsce jest przykryte pęcherzem moczowym. W środę na wizycie Debski to stwierdził, pokazywał mi na usg. Boli mnie strasznie spojenie łonowe przy poruszaniu, strasznie strasznie strasznie! Jakby mi sie tam rozrywalo wszystko. Nie wiem czy ma to związek z tym pęknięciem blizny. W miejscu blizny tez boli, tak piecze, pali. Dziś wieczorem jadę na Solec do mojego gina i powiem mu o diagnozie Debskiego.
A jak u Ciebie?

Cześć mamusie.
Ja po wczorajszych urodzinach mojego dwulatka przesłałam noc w miarę ok. Brzuch bolal przy przewracaniu, ale tylko jeden raz siusiu w nocy. Pogoda do niczego! Nie lubię takich dni, bo one najdłużej się wleka i łapie doła. Ja idąc do lekarza też zamierzam podejrzeć się karteczka z pytaniami, bo w stresie o wszystkim zapominam.

reklama
A mi się dziś śniło usg! Widziałam malucha w 4D i między nogami taki pisiorek latał [emoji7]
Piękny sen, szkoda tylko że wczoraj wieczorem po kąpieli na wkladce zobaczyłam kawałki czopa sluzowego. Czyli że szyjka znów miękka i puszcza...
Ehh trochę za szybko na takie atrakcje.

Do góry