reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Aga ja sie zastanawiam albo angel care albo baby sense. Ja mam dla świętego spokoju skompletowana zeby pozniej nie myslec a i tak 99 proc zamawialam przez internet wiec w sumie korzystalam w wolnego czasu w łóżku. Zastanawiam sie czy nie dokupic jeszcze ubranek, bo w sumie na razie wszysykiego mam po 3. Nie wiadomo jeszcze jak pogoda bedzie ale przeciez zawsze mozna dokupic pozniej...

reklama
Ja po wizycie- jak bylo 2 tyg temu tak jest czyli macica podniesiona malutka nie uciska szyjki jak to wczesniej robila a szyjka 26 mm. Pessar trzyma ładnie. A funkcjonuję w miarę normalnie- niewielkie sprzątanie, drobne zakupy, jakis krotki spacer, no i oczywiscie gotowanie ale bez dźwigania.

Aga-bedzie dobrze. Te pierwsze emocje się wycisza i inaczej trochę podejdziesz.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
No to pięknie oby tak dalej!

AgaBabajaga, łóżeczko lepiej zamówić wcześniej, bo trzeba je niestety skręcić :)
Ja mam już wszystko dla siebie i maluszka oprócz pieluszek, które kupie w biedronce bo fajnie się sprawdzają. Pampersy uczulily mojego dwulatka.
Monitora nie kupuję.

Nina u mnie najbardziej sprawiały się body z krótkim rękawkiem, body z dlugim rękawkiem, polspiochy , i pajace.
Mialam wszystkiego co najmniej 10 sztuk. Bo piore tylko raz w tygodniu. Lepiej wziąć od rozmiaru 62. Te mniejsze mogą się nie przydać

Dziewczyny ja nie mam tego monitora, nie wiem czy kupować... Drogie to cholerstwo...
Aga jeszcze tylko troszkę do 30 tyg, a potem juz poleci.

@Kathleen006 cos wiesz więcej? Trzymaj sie tam mocno!

A weź szkoda gadać
" to się zdarza" "odejście czopa o niczym nie świadczy"; to już położne w nocy były bardziej zainteresowane

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dzisiaj wybil 36 tydzien :)
Ja mam skompletowana wyprawke. Ubranek mam az na zapas, bo tesciowa szalala i kupila mnostwo na rozmiar 56, ale mam tez wieksze na wszelki wypadek. Monitoru oddechu nie kupuje, bede miala elektroniczna nianie ;)
Dzisiaj podjedziemy z mezem do sklepu, bo mam do odebrania torbe do wozka.
Musze sie w koncu spakowac do szpitala, bo to ciagle odwlekam, a nie znam dnia ani godziny...

Ja monitor oddechu mam bo mąż zaszalał przy młodszym synku ale najśmieszniejsze, źe kupił go jak mały miał rok i potrzebowaliśmy po prostu niani bo zaczynał spać w swoim pokoju. Także sam monitor nie wiem jak sie sprawuje ale niania super. Angelcare

A torbę to już mam dawno spakowaną bo w sumie wszystko może się zacząć w każdej chwili a wolę wiedzieć co mam w torbie. Ostatnio mąż do szpitala mi po prostu zabrał wszystko z mojej półki gdzie mam piżamy i bluzki i przywiózł żebym sobie wybrała co mi trzeba :)
Ale dzisiaj mam nerwy masakryczne i moja irytacja sięga zenitu.:mad: Z tej okazji zjadłam mleczko w tubce i kupiłam dwie pary butów. A jeszcze co do ubranek dla małej to mam chyba z 3 bodziaki i pospioszki na 50. Bo zakładałam , że malutka będzie wcześniej a my sami też za wielcy nie jesteśmy. A cała reszta od 56.

Nina u mnie najbardziej sprawiały się body z krótkim rękawkiem, body z dlugim rękawkiem, polspiochy , i pajace.
Mialam wszystkiego co najmniej 10 sztuk. Bo piore tylko raz w tygodniu. Lepiej wziąć od rozmiaru 62. Te mniejsze mogą się nie przydać
Marcysia zmobilizowałaś mnie żeby jeszcze powiększyć zapasy;-) muszę zerknąć sobie na smyku czy dalej mają promocje i ewentualnie w innych sklepach. I bede juz rozgladala sie za rozm. co najmniej 62 bo w razie czego lepiej podwinac rekawki;-)

reklama
Ja raczej obstawiam ze jesli synek urodzi sie o czasie to moze byc duzy, bo ja mam ponad 1,7, a maz ponad 1,8. Mam kilka rozmiarow ok.50cm, 56 a tak to 62 i wieksze. Ja praktycznie wszystko dostalam od siostry. Do szpitala wszystko nowe dla synka bedzie.
Monitoru oddechu na razie nie kupuje bo moze okazac sie to zbedne jesli z dzidzia wszystko bedzie ok.
Dziewczyny macie juz siare w piersiach? Czytalam ze w roznych tyg.moze sie pojawic. Ja nie mam jeszcze.
Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie lepsza niz poprzednia.

Do góry