reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Kindziorek tez jestem ciekawa. Do tej pory to nie wchodziło w grę bo miałam taką ochotę ze nawet najmniejsza myśl erotyczna wybijała mnie z rytmu. Z 3 miesiące tak się męczyłam. Teraz juz trochę osłabło wraz z większym brzuchem i różnymi dolegliwościami.

reklama
@Kindziorek tez jestem ciekawa. Do tej pory to nie wchodziło w grę bo miałam taką ochotę ze nawet najmniejsza myśl erotyczna wybijała mnie z rytmu. Z 3 miesiące tak się męczyłam. Teraz juz trochę osłabło wraz z większym brzuchem i różnymi dolegliwościami.
Haha, to widze ze nie jestem sama bo tez tak mialam i dodatkowo bardzo realistyczne sny;-) a propo tego masowania to ciekawe czy mozemy... Bo też cwiczenia miesni Kegla sa tak polecane ale ja ze wzgledu na pessar nic nie robie... Nawet jak ide siku to ostroznie a co dopiero jakies cwiczenia czy masaze...

Dzieki dziewczyny że jesteście, przynajmniej rozumiecie człowieka w takiej sytuacji...

A tak w ogóle to czy któraś z Was orientuje sie czy przy naszym problemie można masowac sobie krocze by w czasie porodu nie popękać? Z tego co wiem to można zacząć to robic pomiedzy skonczonym 32 a 34 tyg. Jak wspomnialam ja przy 1szym porodzie okropnie popekalam nawet mimo nacięcia (ledwo polozna go zlapala tak sie pchal) a chcę tego uniknac

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Kindziorek w szkole rodzenia mowili ze mozna od 34tyg.tylko tez dobrze byloby gdybys zapytala sie swojego gin, bo nieraz mozna przedwczesjie wywolac porod.
Bede w przyszly czw.na wizycie to sie zapytam. Najlepiej chyba jednak byloby gdybys polozna do porodu sobie zalatwila. Obe podono potrafia cuda zrobic. Kolezanka ostatnio jak rodzila to tak jej wymasowala ze nic nie pekla. Ja tez bije sie z myslami czy brac polozna, ale chyba sie zdecyduje. Lepszy komfort psych.bede miala. Nigdy nie wiadomo ile porodow bedzie z naszym jednoczesnie sie toczylo, a tak polozna tylko dla mnie.

Apropo opłaconej położnej to pamiętajcie żeby się spytać co ona planuje w razie sytuacji awaryjnej gdyby dwie babki w tym samym czasie zaczęły jej rodzic. Czy ma jakies koło ratunkowe tupu zastępstwo dla jednej;) mojej koleżance tak się zdarzyło i musiała korzystać z położnej dyżurowej niestety...

hej Dziewczyny.

Co do ćwiczeń miesni kegla i masażu krocza przy skracających szyjkach zabronione. Pytałam gina i w szpitalu. Niestety nie możemy. U mnie dzis od rana szaro, ja bede monotematyczna, ale boli mnie wszystko. Czuje sie paskudnie! Leze cale dnie, mimo, ze juz moge wstawać, ale po prostu bol przy chodzeniu jest taki, ze nie wyrabiam. Doszy mi 4 cm w obwodzie brzucha, jest gigantyczny w stosunku do mojej figury. W biodrach mam 88, a w brzuchu 99.

Aga zapomniałam Ci napisać, ze w moim posranymi mieście nie mozna miec oplaconej poloznej...

No właśnie przy naszych dolegliwosciach to wszystko moze sie zdarzyc. A co do snow itp [emoji14] ja sie do meza nie moge przytulać bo mnie bierze.... Juz ma zapowiedziane że im bliżej bedzie jego urlopu pod katem porodu to nie ma bata.....żonka musi zostać dopieszczona [emoji14]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Agula, dziwne ze nie można położnej opłacić, niby czemu nie? U nas to normalne jest... kurcze, może nadz gdzies jednak jakaś klinikę prywatna? W całym 3mieście nie ma?

Agula, dziwne ze nie można położnej opłacić, niby czemu nie? U nas to normalne jest... kurcze, może nadz gdzies jednak jakaś klinikę prywatna? W całym 3mieście nie ma?

Były dwie, jedna zamknęli w 2015, druga w październiku. Powiem Ci, ze to jest nienormalne, ze w dużym mieście ( w sumie nawet 3 miastach) nie mozna urodzić prywatnie, chore. Z położnymi była jakas afera i szpitale w swoich statutach zapisały, ze osoba towarzyszaca moze byc każdy, także położna, ale nie może miec ona żadnego wpływu na przebieg porodu( czyli jest tylko os towarzyszaca, jak np maz). A najblizsza klinika prywatna jest w Szczecinie. Ja bym tam nawet pojechała, ale, gdybym nie musiała jechac dwa razy- raz na konsultacje, raz na termin... Mam dosyć, ze nie moge miec wyboru, tylko musze sie zdać na laske lub nielaske lekarzy...

Agula, a nie możesz pojechać do tego Szczecina raz? Tzn. na konsultacje i zostać w jakimś hotelu do porodu, przeciez to juz niedługo...ja bym to rozważyła

reklama
Do góry