Nygusek
Fanka BB :)
Nadciśnienie, łożysko zrobiło się niewydolne...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nadciśnienie, łożysko zrobiło się niewydolne...
Mam prowadzić oszczędny tryb życia, aczkolwiek po leżeniu mam tak mało siły, że bardzo powoli będę się pionizować. Boję się, że jak posiedzę dłużej, młody znów naciśnie na moczowód i kolka wróci, a takiego bólu wolałabym uniknąć.
Za to szyjka przy wypisie wyglądała tak samo, jak przy przyjęciu, 2 cm, miękka na dwa palce. Może jeszcze trochę potrzyma, wolałabym trochę się zregenerować po antybiotykach, zanim urodzę.
Dziewczyny, czy możecie powiedziec coś wiecej o tych sterydach na rozwój pluc u dziecka? Lekarz chce mi je podac od 25tc, bo rozchodzi mi sie macica w miejscu po poprzednim cc. Czy jesli teoretycznie donoailabym ciaze do konca, to czy te leki nie zaszkodza?
Dziewczyny, czy możecie powiedziec coś wiecej o tych sterydach na rozwój pluc u dziecka? Lekarz chce mi je podac od 25tc, bo rozchodzi mi sie macica w miejscu po poprzednim cc. Czy jesli teoretycznie donoailabym ciaze do konca, to czy te leki nie zaszkodza?
Czasami to lepiej żeby człowiekowi odłączyli internet, szczególnie jak jest w ciąży... Ja tym razem trochę przeciagam pojscie do szpitala bo ostatnio też poszlam w czwartek, mialam pobrany wymaz z szyjki i czekałam na wynik do poniedziałku bo wypadł weekend w ktory wyników nie ma... Wiec teraz zamierzam isc w poniedziałek ale lekarz mi kazał w tym czasie jak najwiecej leżeć.
Właśnie dziewczyny, jak wy macie z tym lezeniem? Bo wczyscy mowia ze najlepiej na lewym boku. Ale mnie po jednej nocy przespanej na jednym boku tylko to biodro chce mi odpasc z bólu. Na przemian klade sie na prawy bok bo na plecach jak leze to tez brzuch mi sie napina.
O kolce nerkowej też slyszalam bo moja kuzynka ją miała i jedyne co mi powiedziala na ten temat to to ze mi jej nie zyczy...
Ja slyszalam , ze sie je podaje kilkakrotnie co jakis czas . Nie jednorazowo . I ze jedna dawka jest ok. Ale juz kolejne moga chodz nie musza wyplywac na dziecko.Ja słyszałam ze sterydy nie szkodza dziecku i jak to moj lekarz powiedział podaje się jeden strzał i wystarczają już do końca. Tylko ważne jest żeby nie mieć problemów z wysokim cukrem.