reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej, mam pytanko.
Mam bóle menstruacyjne od wczoraj, ale brak czynnosci skurczowej. Brzuch nie twardnieje.
Jestem w 31tyg+2dniu.
To moja druga ciąża, ale w pierwszej takich boli nie było.
Czy też tak macie? Co mmowil wasz ginekolog?

Ziemniaczek ale ci się trafił doktor masakra.

Piękna waga maluszka [emoji4]

Lola może Cię boli bo maluch juz jest nisko,.

Hanna i Laura ur.27.06.2016
36+1 tc

Hej Wam :** nie urodzilam, a na jutro mamy termon juz, wiec lekarze zaczynaja juz pomrukiwac o wywolaniu w przyszlym tyg. Mam silne skurcze, juz 3 tyg temu na ktg siegaly 100%. Brzuch sie nie opuscil, czop nie odszedl. Strasznie mi ciezko oddychac jak mam skurcz ale Maly siedzi twardo :)

Hej, mam pytanko.
Mam bóle menstruacyjne od wczoraj, ale brak czynnosci skurczowej. Brzuch nie twardnieje.
Jestem w 31tyg+2dniu.
To moja druga ciąża, ale w pierwszej takich boli nie było.
Czy też tak macie? Co mmowil wasz ginekolog?

Ja dopiero 27 tydzień z dniami ale bólu menstruacyjnego odpukać nigdy w ciąży nie miałam (pomimo skurczów), moim zdaniem to niepokojący objaw, zadzwoń do gina i zapytaj. Mój gin pewnie zaleciłby dwie nospy i leżenie.

Ja po luteinie dopochwowej mialam swedzenie wiec poprosilam o doustna.

Ziemniaczku przykro mi. Dobrze ze juz masz to za soba :( odpoczywaj

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli lutka doustna / podjęzykowa działa na szyjkę tak jak dopochwowa?

Podobno ni
Ja dopiero 27 tydzień z dniami ale bólu menstruacyjnego odpukać nigdy w ciąży nie miałam (pomimo skurczów), moim zdaniem to niepokojący objaw, zadzwoń do gina i zapytaj. Mój gin pewnie zaleciłby dwie nospy i leżenie.

Czyli lutka doustna / podjęzykowa działa na szyjkę tak jak dopochwowa?
Podobno nie do końca tak twierdzi moja gin że na szyjkę lepsza dopochwowa.

Slivka mój lekarz mówi ze działa, ale lepsza na problemy z szyjka jest podobna miejscowa nie wiem nie znam sie.

Bóle menstruacyjne to skurcze... wiec tylko różnie odczuwalne. Ja np tylko przy takich rodzę, niestety. Idą od krzyża mola nons stop. Jak skurcz idzie, to tylko potęguje. Wiec to jest na pewno do sprawdzenia u ginekologa cY szyjka trzyma.

Dziewczyny jak ja Wam juz zazdroszczę tych ciąż donosZonych ... tak bym chciała być juz na końcówce.

Nigdy chyba nie zrozumiem, ze ciąża to super czas. Dla mnie to tylko czysty stres.

Jakie dzis plany macie? Ja siędzie pracy do 17 i tylko sie wsłuchuję w swoje ciało... no nic lekarza mam znów za jakies 3tygodnie

Mam problem bo chodziłam równolegle do dwóch ginekologów, jeden zapisał mi lutkę dopochwowo 2 x 2 i buscopan, drugi nospe i magnez. Chciałabym brać tą lutkę, ale jak jej napcham to ten drugi zobaczy przy badaniu :unsure: trochę narozrabiałam :hmm:

reklama
No ja mam teraz takie skurcze miesiączkowe i teraz byłam się umyć i nie wybadałam szyjki. Za godzinę mam wizytę u położnej, może mnie zbada? Bo usg dopiero w środę.

Sama badasz szyjkę? Ja bym się bała tam grzebać... Nie denerwuj się, na pewno będzie ok, położna Cię zbada i się uspokoisz, a do środy niedaleko. Zakładam że nie mieszkasz w Polsce, bo tu co najwyżej położna mierzy ciśnienie i zakuwa wenflon :biggrin2:

Do góry