reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Katierinka a to chyba ze zatrzymia cie tydzien w szpitalu...w domu ciezko Tobie by bylo lezec. Wiec z jednej strony to dobra opcja!
To rozumiem niejest zle;) i super!

Ziemniavzek w takim razie kciukasy za poniedzialek;)
U mnie podobna aytuacja jak u Ziemniaczka bo ulsyszal o dziewczynie ktora za wczesnie zaczela rodzic...i zavzely sie rozmowy skad moze sie tak dziac...i padlo haslo ze moze byc kiepska szyjka po zabiegach lyzeczkowania a ja mam na swoim koncie 3 takie!!!
Wiec najblizsza rozmowa z lekarka i juz wiadomo ze za krotka...

Jadzia jak nocka minela? Skurcze sie jeszcze takie pojawialy?

Dziewczyny jak podaja sterydy to przyjmuja na oddzial?
nocka minęła spokojnie, ale brzuch dziś wyjątkowo szaleje. dobrze.ze w rode usg to sie dowiem co i jak, spytam tez o sterydy.

Mój gin mawia że leki to nie cukierki dlatego sterydy, tokolityki, hormony zaleca wtedy, gdy są przesłanki. Mi nawet luteiny nie kazał brać, bo niepotrzebna.

Btw jak dziewczyny znosicie luteinę dopochwową? Macie wodniste upławy? Pieczenie? Infekcje? Bierzecie coś osłonowego?
ja przy luteinie mam w miare sucho, czasem biore iladian na noc

reklama
Mój gin mawia że leki to nie cukierki dlatego sterydy, tokolityki, hormony zaleca wtedy, gdy są przesłanki. Mi nawet luteiny nie kazał brać, bo niepotrzebna.

Btw jak dziewczyny znosicie luteinę dopochwową? Macie wodniste upławy? Pieczenie? Infekcje? Bierzecie coś osłonowego?

No wlasnie,mi jeszcze do mojego niepokoju doszly jakies wodniste uplawy. I czort jeden wie,czy to luteina,czy lactovaginal czy grzyb,przed ktorym jednak sie nie obronilam,biorac teraz drugi antybiotyk. Tak mi sie nie usmiecha jechac na IP,zeby to sprawdzac,tym bardziej,ze zaraz i tak do szpitala. W piatek poziom wod byl w normie na polowkowym,ale cholerne wrazenie wilgoci musialo sie zaczac akurat wczoraj,nastepnego dnia po tym,jak dowiedzialam sie o tej cholernej szyjce. Ech :/

Slivka ja po stosowaniu 3 dni lutki dostalam i infekcje!!!!
Zakupilam sobie Iladian dla kobiet w ciazy zel do mycia, i przed kazda aplikacja sie podmywam, do tego co 3-4 globulke dopochwowa biore Lactovaginal, i miedzy tym co pare dni biore Provag probiotyk!!
I odpukac od tego czasu mam spokoj!!

Dziewczyny ja jestem w szpitalu
Miałam badania wszystko dobrze dzidzia waży 3330g a jestem 36+4
Miałam mieć szew ściągnięty jutro ale sciagneli mi dzisiaj.
Nie życzę tego nikomu tak mnie bolało że masakra lekarz nie mógł znaleźć tej nitki grzebal mi pół godziny i próbował wszystkich dostępnych wziernikow od najmniejsxych do największych.
Myślałam że zapalenie pęcherza jak dotąd byl dla mnie największym bólem ale ten szew to bez porównania.
Nie strasze was dziewczyny bo u każdej może być inaczej ale pisze jakie były moje odczucia.
Wychodzę jutro jak narazie jestem jedyną pacjentka na patologi wszystkie sale puste.
Ale mi się nudzi

Nie życzę tego nikomu tak mnie bolało że masakra lekarz nie mógł znaleźć tej nitki grzebal mi pół godziny i próbował wszystkich dostępnych wziernikow od najmniejsxych do największych.
Myślałam że zapalenie pęcherza jak dotąd byl dla mnie największym bólem ale ten szew to bez porównania.
Nie strasze was dziewczyny bo u każdej może być inaczej ale pisze jakie były moje odczucia.
Wychodzę jutro jak narazie jestem jedyną pacjentka na patologi wszystkie sale puste.
Ale mi się nudzi

Ja pierdziele,co za rzeznik Ci sie trafil... teraz juz nie boli? Piekna waga u dzidzi,gratuluje i zycze,zeby gladko poszlo Wam dalej! U Ciebie bedzie córeczka? Oj,marze,zeby juz byc na tym etapie,co Ty i widziec tyle gramow w pomiarze :) Tylko jak to jedyna pacjentka na patologii? Co to za rejon swiata z taki mi zdrowymi babkami,ze zadna na patoli nie lezy?:)

O kurcze ziemniaczek ja tak miałam lekarz wziął tępe nożyczki i jakaś masakra dobrze ze odrazu po tej przyjemności byłam przygotowana do cc bo dostałam mega skurczy.Ale masz już to za sobą teraz tylko czekać na dzidzie.U mnie dzisiaj 36 i też zaczynam odliczanie

Ja luteinę kilka razy brałam i odstawiałam i wodnisty upław zawsze się pojawiał. Panikowalam, że to wody, nawet mam paski pH w domu ale nie są wiele warte... teraz stosuję lacidofil żel i tantum rosa do mycia, póki co infekcje mnie omijały ale czuję jakieś pieczenie od wczoraj...

Zeimniaczku świetnie że już po wszystkim, lepiej tak z zaskoczenia czasami. U nas na patologii łóżek brak, czasami dostawki robią, dziwne że jesteś sama na oddziale ale jakby co masz cały personel do dyspozycji hehehe

reklama
Ale mi się nudzi
Ziemniaczku super wieści :) obyś jutro wyszła i na spokojnie jeszcze na poród sie przygotowała :) moze uda ci sie to zapalenie do porodu wyleczyć, trzymam kciuki

Do góry