reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Haha Ziemniaczek ale sie usmialam, tylko nie potrzebnie sie strachu najadlas. A moze po prostu jakos zle sie ulozylas do badania i szyjka wygladala na krotsza? Niektorzy lekarze kaza wsadzac piesci pod posladki, inni nie. Kazdy inaczej bada. W kazdym razie super ze szyjka 2 cm, widzisz wydluzyla sie od tych 4 dni chodzenia he he :) mozesz tEraz lezec spokojnie

reklama
My z mężem teraz codziennie gdzieś wychodzimy - spotkanie rodzinne, spacer, randka. Powiem Wam, że fizycznie mocno się przy tym męczę, ale szybko się zapomina o całkiem leżącej ciąży ;)
Dzisiaj mam wizytę u lekarza więc zobaczymy jak ta aktywność wpłynęła na szyjkę :)
Vita smacznego :)

od 36 płuca są już wykształcone,czasami wcześniej, czasami później tak mówił mój lekarz, zdarzają się wyjątki, więc nie można powiedzieć na 100% . Chyba że się dostanie sterydy na pluca, koleżanka urodziła w 34 i dziecko nie było w inkubatorze ale dostawała sterydy wcześniej , więc nie wiem jak byłoby bez

Vita
Zgadza się mój lekarz jak mnie badał to miałam pięści pod pośladki a w szpitalu nie więc się pytam lekarzy i pielęgniarek czy to może być powód a oni wszyscy że nie.
Nie ma znaczenia. To zależy od chodzenia albo że macica miała skurcze których się nie czuje i ta szyjka się skraca a później wraca do normy.
Jadzia
Tu nie ma znaczenia
Tu w szpitalu jak się pytałam o to to jest różnie zależy od dziecka tu najwięcej dzieci się rodzi w 30 tyg i niektóre leżę tylko tydzień w inkubatorze a niektóre miesiąc nie ma reguły zależy jaka ciąża itd temat rzeka

Hej dziewczyny :)

Nie wiem czy mnie pamiętacie, bo w pewnym momencie przestałam się udzielać , ale wpadam dodać Wam otuchy :)

Dla przypomnienia mojej historii to ja do 25 tc miałam ciąże idealna, aż w 25/26tc w nocy dostałam mocnych skurczy i bólu okresowego. Nad ranem pojechałam do szpitala a tam szyjka skrócona do 2 cm przy badaniu recznym, miękka i rozwarcie na opuszek. Przelezalam tydzień na kroplowkac, dostałam sterydy, ale szwu ani pessara założyć nie chcieli. Oczywiście wypuścili do domu z nakazem oszczednego trybu życia.

I tak wróciłam do domu i przelezalam w łóżku kolejne 4 tygodnie i powtórka z rozrywki w 30 tc. Znowu szpital i tym razem szyjka 1,5 cm, ale już zamknięta (dzięki luteinie). Znowu tydzień kroplowka i do domu. Bez pessara i szwu.
W domu lezalam w łóżku znowu tak do 35 tc, potem zaczęłam trochę siadać i chodzić

No i teraz w poniedzialek skończyłam 37 tydzien! Wczoraj byłam u lekarza i twierdzi ze wszystko pozamykane i na poród się nie zapowiada narazie. :) kiedy ja już bym chciała :) moja mała waży już 3600, więc jak ja jeszcze trochę ponosze to dojdzie do 4 kg

W najbliższy poniedziałek jak skończę 38 tydzien to zaczynam chodzic po schodach. :)

Ale pisze żeby dodać otuchy ze bez szwu i pessara po prostu leżąc też się da!

Cześć kochane. Wygląda na to, że Was przegoniłam.
W środę o 21 odeszły mi wody i urodziłam o 23:55. Cięcie cesarskie w skończonym 36tc. Mała dostała 10/10. Cały czas jest ze mną, jest zdrowa i ciągle je.

Jestem w skończonym 36 tygodniu. Biegnie 37 tydzień.

reklama
Do góry