reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Julka
A w którym tygodniu jesteś bo ja jestem 30+0 t.
Ja tez nie mogę wsadzić tabletkę dopochwowa tak jakby dziurka była zaszyta wiesz co robię namaczam trochę wodą mineralną nie z kranu i wtedy.
A te zastrzyki to co to na co bo ja nie znam.
Ja tez się dużo naczytalam o szwach i wiesz co doszłam do wniosku że każdy jest inny i u każdego jest inaczej.
Jak będziesz dbać to dozyjesz do terminu
Ja dbam i narazie jest ok.
Miałam tylko zapalenie pęcherza tydzień po założeniu szwu i myślę że to od szpitala ale już wszystko ok.
Musisz bardzo dbać żeby infekcji nie dostać i dużo leżeć i to wszystko a będzie dobrze.
Ja biorę jeszcze tab dopochwowE doraźnie w razie w.

reklama
Dziewczyny właśnie się obudziłam i myślę że znowu kolejny taki sam dzień.
Zostało mi jeszcze 2 miesiące.
Czas leci mi niby szybko ale nieraz mam ochotę na coś innego.
Czekam na sobotę . Jadę na badania i może pojadę na Koszalin 30 km ode mnie do atrium trochę pochodzę i to mi wystarczy już na 2 tyg.
Wiecie nie mogłabym siedzieć w więzieniu oszalalabym. No cóż idę na kibelek i włączam yvonne serial i czas znowu poleci albo zasne tak to 12.

Nafoczka no wlasnie ale w reke to tez nietak prosto chyba co? Bo podobno pod jakims katem ..
Myslalam o udzie, ale musialabym porozmawiac z kims na ten temat i by zadenonstrowal mi;)

Ziemniaczek oj ja daleko w tyle jestem wlasnie dzis koncze 18tc...wiec daleka droga przede mna...
Zastrzyki biore profilaktycznie bo mam obciazony wywiad...
Dbam o siebie, teraz po zabiegu leze plackiem od piatku! W czwartek wyskocze do sklepu bo mlodej musze rzeczy kupic, ale to tylko jeden sklep jeszcze z M pojade i potem do domu na lezakowanie.
No wlasnie czytam by cos brac profilaktycznie by niedostax zadnej infekcji!
Dzis umawiam sie na wizyte po zabiegu to zapytam sie co mogw brac.
Pociesz sie ze to juz tylko 2 miesiace[emoji4][emoji4]

Julia ja łapie fałdke skóry i po problemie jak jest brzuch miękki to łatwo złapać nawet przed chwilą zrobiłam zastrzyk . Ja jestem 29 i 2 uwierz mi ze naprawdę mam spory brzuszek . Będzie dobrze. A profilaktycznie zażywam probiotyk provag on jest przeciwko infekcją grzybiczym i moczowym jak dla mnie super. Zażywam go od bodajże 18 tyg codziennie nie jest to tania kuracja bo 20 tabletek kosztuje koło 30 zł ale uważam że warto nic się do mnie nie przyplatało. I jest to probiotyk doustny.

AsiekD dzieki za rady! Moze masz racje jesli ty dajesz rade to ja tez dam!
Narazie mam jakies leki przeciwzapalne dopochwowe, na wizycie zobacze co poleci jakby co zapisalam nazwe;)

Julka
Mi lekarz przepisal NATAMYCYNA UNIA
Jest dobra i nie szkodzi biorę co 4 dzień nieraz 3 zależy jak mi się przypomni.
Są słabe ale pomagają i nie szkodzą dzidzi s o to chodzi
A szew miałam załozony właśnie w 18tyg

Ziemniaczek a co mialas z szyjka?

Kochana jak zeobie sobie w ten czwartek taki maly spacerek w sklepie cos sie stanie?
Lekarka mi mowila o oszczednym trybie i wypoczywac duzo , mowi ze niema potrzeby plackiem lezec...ale mimo wszystko

reklama
Do góry