reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jadwiga pewnie wszystkie siateczkowa sa ok, niezaleznie od firmy. Te na ktore mi polozna zwrocila uwage to byly jakies jednorazowe, ale nie z siatki. Jak dla mnie to mogly byc :-) teraz wlasnie odnalazlam w swoich zbiorach siatkowe BabyOno, zalozylam i tez sa OK, ale tamte co podeslalam w linku wygodniejsze i ladniejsze.

Ja mam wlasnie lekki kryzys z karmieniem :/ od 2h probuje uspic Mala, ktora rozbudzam co jakies 2-2,5h jak kazali w szpitalu - to chyba za czesto... Wstala jakas marudna i do jednej z piersi nie moze sie przyssac, bo jesf taka napakowana, druga juz wyssala do flaka. Juz opadlam z sil i ja odlozylam do kolyski, ale slysze ze mlaska, palce do buzi wklada, nie spi wiec pewnie dalej glodna. Ehh a juz bylo o wiele lepiej po tym nawale i znowu nie moze dobrze zlapac bardziej wypelnionego cyca. Juz jestem cala mokra z nerwow. Zamowilam dzisiaj dwie butelki i jak przyjda to bede testowac do skutku, bo zwariowac mozna. Musialam sie wyzalic...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Dordaw a ta napełniona ściskasz sutej w sensie podajesz małej bezpośrednio do buźki ? To normalne ze dzieciom trudniej takiego twardziela wziąć w buzie ;) Brdzie dobrze

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Julia raczej żadna z nas nie jest na tym etapie ciąży co ty. A co do clexany to ja biorę od początku do końca ciąży w każdej czyli teraz w trzeciej. Nic się nie bój bo nie ma możliwości zrobić krzywdy dziecku robiąc zastrzyk. I nie czytaj głupotek o nie doniszeniu ciąży przy szwie. Bo zobaczysz napewno się uda nie ma innej możliwości. A internet nas tylko nakręca i czasem dołuje głowa do góry :)

Dordaw budzenie małej co 2,5 h to za często jeśli będzie dobrze przybierać na wadze to w nocy możesz spokojnie budzić ja co 4 godziny

No chyba ze masz takie nawały pokarmu w nocy, ze nie dasz rady, na początku na pewno tak bedzie bo przyzwyczaiłaś piersi to takiego rytmu, a z laktacja to tak działa, ze im cześciej karmisz tym więcej masz pokarmu! Zawsze możesz sobie pomoc laktatorem! Odciągnąć w nocy tylko tyle zeby poczuć ulgę! Pamiętaj zeby nie dopuścic do sytuacji ze piersi bedą przepełnione i twarde przez długi czas bo z tego moze sie zrobić zapalenie, a tego radziłabym uniknąć! Jak Mała ma problemy z chwytaniem sutka to moze zanim zaczniesz z butelka to spróbuj z nakładkami na sutki! Bardzo fajne są z Aventu

Jestem w 37 tygodniu ciąży

Asiu kochana brxuszek coraz wiekszy sie robi i ten fald ciezko zlapac, jak wtedy sie kłuc?
Nie naciagasz skory?...
no ja tez biore do konca...

Macie racje niemoge wiecej czytac bo tylko mi gorzej z samopoczuciem....juz tyle z M przeszlismy...

Ziemniaczek tak Patusce zsunal się pessar.
Majty poporodowe są w rossmanie. Polecam wyrobienie karty rossne to są teraz na promocji a i dużo innych rzeczy taniej

Julia ja po 20tc biłam w reke. Będzie dobrze ♡

reklama
Ziemniaczek, Dordaw ja miałam te majtki siateczkowe z BabyOno i miałam i jednorazowe i wielorazowe i były Ok. Jednorazowe to używałam zaraz po wszystkim w szpitalu, a wielo już potem w domu, żeby blizna się dobrze wietrzyła.

Mrówaa mój bobas już od 22 stego tygdnia gdzieś jest głową w dół.

Co do nakładek to jak któraś się zdecyduje to najlepiej kupić rozmiar S, bo uniweralne są za duże. Ja karmiłam chwilę w nakładach bo mi sutki krwawiły i ciężko mi było z nich potem zejść, więc użyje ich w ostateczności, ale już kupione mam ;)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Do góry