reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jadwiga pewnie wszystkie siateczkowa sa ok, niezaleznie od firmy. Te na ktore mi polozna zwrocila uwage to byly jakies jednorazowe, ale nie z siatki. Jak dla mnie to mogly byc :-) teraz wlasnie odnalazlam w swoich zbiorach siatkowe BabyOno, zalozylam i tez sa OK, ale tamte co podeslalam w linku wygodniejsze i ladniejsze.

Ja mam wlasnie lekki kryzys z karmieniem :/ od 2h probuje uspic Mala, ktora rozbudzam co jakies 2-2,5h jak kazali w szpitalu - to chyba za czesto... Wstala jakas marudna i do jednej z piersi nie moze sie przyssac, bo jesf taka napakowana, druga juz wyssala do flaka. Juz opadlam z sil i ja odlozylam do kolyski, ale slysze ze mlaska, palce do buzi wklada, nie spi wiec pewnie dalej glodna. Ehh a juz bylo o wiele lepiej po tym nawale i znowu nie moze dobrze zlapac bardziej wypelnionego cyca. Juz jestem cala mokra z nerwow. Zamowilam dzisiaj dwie butelki i jak przyjda to bede testowac do skutku, bo zwariowac mozna. Musialam sie wyzalic...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Dordaw a ta napełniona ściskasz sutej w sensie podajesz małej bezpośrednio do buźki ? To normalne ze dzieciom trudniej takiego twardziela wziąć w buzie ;) Brdzie dobrze

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Julia raczej żadna z nas nie jest na tym etapie ciąży co ty. A co do clexany to ja biorę od początku do końca ciąży w każdej czyli teraz w trzeciej. Nic się nie bój bo nie ma możliwości zrobić krzywdy dziecku robiąc zastrzyk. I nie czytaj głupotek o nie doniszeniu ciąży przy szwie. Bo zobaczysz napewno się uda nie ma innej możliwości. A internet nas tylko nakręca i czasem dołuje głowa do góry :)

Dordaw budzenie małej co 2,5 h to za często jeśli będzie dobrze przybierać na wadze to w nocy możesz spokojnie budzić ja co 4 godziny

No chyba ze masz takie nawały pokarmu w nocy, ze nie dasz rady, na początku na pewno tak bedzie bo przyzwyczaiłaś piersi to takiego rytmu, a z laktacja to tak działa, ze im cześciej karmisz tym więcej masz pokarmu! Zawsze możesz sobie pomoc laktatorem! Odciągnąć w nocy tylko tyle zeby poczuć ulgę! Pamiętaj zeby nie dopuścic do sytuacji ze piersi bedą przepełnione i twarde przez długi czas bo z tego moze sie zrobić zapalenie, a tego radziłabym uniknąć! Jak Mała ma problemy z chwytaniem sutka to moze zanim zaczniesz z butelka to spróbuj z nakładkami na sutki! Bardzo fajne są z Aventu

Jestem w 37 tygodniu ciąży

Asiu kochana brxuszek coraz wiekszy sie robi i ten fald ciezko zlapac, jak wtedy sie kłuc?
Nie naciagasz skory?...
no ja tez biore do konca...

Macie racje niemoge wiecej czytac bo tylko mi gorzej z samopoczuciem....juz tyle z M przeszlismy...

Ziemniaczek tak Patusce zsunal się pessar.
Majty poporodowe są w rossmanie. Polecam wyrobienie karty rossne to są teraz na promocji a i dużo innych rzeczy taniej

Julia ja po 20tc biłam w reke. Będzie dobrze ♡

reklama
Ziemniaczek, Dordaw ja miałam te majtki siateczkowe z BabyOno i miałam i jednorazowe i wielorazowe i były Ok. Jednorazowe to używałam zaraz po wszystkim w szpitalu, a wielo już potem w domu, żeby blizna się dobrze wietrzyła.

Mrówaa mój bobas już od 22 stego tygdnia gdzieś jest głową w dół.

Co do nakładek to jak któraś się zdecyduje to najlepiej kupić rozmiar S, bo uniweralne są za duże. Ja karmiłam chwilę w nakładach bo mi sutki krwawiły i ciężko mi było z nich potem zejść, więc użyje ich w ostateczności, ale już kupione mam ;)

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Do góry