reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Nafoczka no wlasnie ale w reke to tez nietak prosto chyba co? Bo podobno pod jakims katem ..
Myslalam o udzie, ale musialabym porozmawiac z kims na ten temat i by zadenonstrowal
Pociesz sie ze to juz tylko 2 miesiace[emoji4][emoji4]
Julia ja zmieniłam na rękę bo mi się brzuszek okropnie napinal i nie było jak bić. Miałam o tyle dobrze ze zastrzyki w reke robił mi mąż. Pytalam w szpitalu 100 razy o zasady wbijania to generalnie ich nie ma i raz siniaki są a raz nie a w reke robisz pod kątem żeby nie szły domiesniowo tylko pod skórę.

Julka
Moja Szyjka poprostu szybko się skracala dlatego
A czy możesz wejść na spacer tego nikt nie wie bardzo trudne pytanie.
Nie przewidzisz co się może stać.
Ja u siebie postawilam nakaz bezwzględnego leżenia od 20tc do teraz.
Póki dziecko ma małe szanse na przeżycie. Dopiero teraz 30 tc trochę sobie chodzę po domku sprzątne łazienkę (umyje zlew i toaletę) tylko nie siedzę i nie kucam bo to naciska szyjke.
Robie takie małe spacerki.
Czas szybko zleci. Wolę się trochę poświęcić niż później żałować zdążę się nachodzic jeszcze mam całe życie przez sobą a strata
Ciąży byłaby bolesna.
Dlatego ja radzę do chociaż 30 t żadnych spacerów tylko leżenie. Zleci szybko jak u mnie. Ale to moje zdanie zrobisz jak chcesz

Jeszcze jedno.
Niektórzy mówią że leżenie też szkodzi ale przecież wychodzisz do wc kąpać się i to już jakiś rodzaj ruchu
Żeby nie dostać zakrzepicy można w łóżku ćwiczyć nogami i rękami jest dużo ćwiczeń.
Ja leżę i jakoś mi nic nie jest.

Joasia mnie poty zaczęły oblewać takie to niedobre. Wizytę u położnej mam 31 i musiałam zrobić żeby były wyniki na czas. Mówiła między 24 a 28 tyg.
Pobrali krew godzinę po wypiciu i drugi raz po drugiej godzinie. a okazało się, że wyniki będą już dziś wieczorem, więc mogłam poczekać.

Hejka witam sie ze szpitala , sobrze czułam krążek był niby na szyjce ale i tak miała co poprawiać lekarka . Zostawili mnie na obserwacji jutro wezmą wymaz i znow mnie zbadają no i pewnie min 3 dni poleże...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Do góry