reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie tez magnez działa nawet mogę powiedziec, ze wystrzałowo odkąd 6x biorę.
Ja biore chela mag b6. W poprzedniej ciąży też brałam.
Ważne żeby był albo chelat, albo mrówczan, albo cyrtrynian itp, bo właśnie tlenek jak napisala yvonne sie za bardzo nie przyswaja.

A jakbym jednak miała problemy to mój gin polecił mi colon c.
Ja popijam też kawe zbożową i zdaje mi się, że i ona ma dobry wpływ.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

reklama
Julia, to ja jeszcze dorzuce od siebie. Mi w szpitalu dawali 3x2 asmag forte i potem tak prawie 3mc.bralam,az do ostatniego piatku. Lekarz wiedzial,ktory biore i kazal brac,wiec chyba kazdy z tych naszych jest ok,tylko pewnie musisz sobie dopasowac. Tu byl kiedys watek o wodzie i ja do tego np.duuuuzo wypijalam piwniczanki albo innej z magnezem,to moze to tez cos.pomagalo.

Kupie tez ten plyn
emoji4.png
ale jutro czopka zapodam, a od wtorku zaczne pic plyn
Julia ja też piłam lactulosum i bardzo polecam tylko powinno się go pic stale (nie od czasu do czasu) Teraz kup czopek,unormuj wszystko a potem podtrzymuj stropem.
Co do szyjki to wątpię żeby mogła się wysłużyć. Jedynie może być błąd pomiaru.

O fajnie ze sa takie aplikacje, bo ja zaczelam sobie po prostu w notatkach w tel zapisywac godziny karmienia zeby wiedziec czy juz bylo 8 i ile jeszcze brakuje. Zaraz sobie sciagne jedna i druga :-)

Jednak doswiadczone mamy to co innego, bo ja calkiem zielona! Jak czegos nie wiem to tylko wujek google, bo zarowno mama jak i tesciowa nie bardzo maja wiedze. Tesciowa moze troche i ma, ale przestalam sluchac jak w zagrozonej ciazy przy skurczach mowila zebym masowala brodawki aby je zahartowac. Jeszcze musze ogarnac jakos temat butelki na wypadek jakbym chciala w koncu wyjsc np do fryzjera... Mam zwykla Avent Classic i jak odciagne to mam tak po prostu dac malej z nadzieja ze zacznie ja ssac czy jakies przygotowania specjalne trzeba robic? Jak byla u mnie polozna to zapomnialam dopytac :/

Mi dzisiaj nawal zszedl, ale ulga... A malej sie tak nowe mniejsze cyce spodobaly ze z przerwami ponad 2h na mnie wisiala.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Dordaw ja też mam butelki i smoczki aventu. PrzerabiałaM różne ale i tym razem Maluch najszybciej je wziął. Póki co ściągać nie mam co ale w szpitalu ściągałam i Wikus nie miał problemu żeby pic (miał 5tygodni). Ja uważam że na początku smoczek powinien być w miarę twardy i z mala dziurką. Dziecko uciagnie a nie będzie się dlawić.

Też używam butelek aventu :) na początku kupiłam też smoczki aventu ale nie podpasowaly Mikołajowi, najlepsze dla niego są lovi. Dziewczyny uważam że smoczki to cudowne wynalazki :)
Od tygodnia musimy nosić pieluchomajtki po kontroli stawów biodrowych i Mikołaj się złości :( ale musimy wytrzymać.
Ja właśnie ściągam pokarm i zostawiam w buteleczce jak idę na paznokcie albo do fryzjera bo po takim czasie leżenia potrzebuje o siebie zadbać :)
Szkoda że nie można się wyspać na zapas..:)

Super hope że myślisz o sobie chodzi o fryzjera i kosmetyczke. Pamiętasz taki był nasz plan po porodzie że pokażemy mężom na co nas stać :)

Ja wlasnie o tych butelkach mysle pod katem fryzjera czy krotkiego wyjscia ze znajomymi :-) to jutro moze wyjde na sekunde do Rosmanna i zobacze co tam maja i poprobuje jej podac...

A co do bakow to po porodzie lezalam z dziewczyna po cc i jej lekarz kazal puszczac baki, wiec wielokrotnie w ciagu dnia bylo slychac odglosy bez skrepowania ;-) jak mus to mus! Ja syrop Lactulosum rowniez polecam. Bralam zelazo dwa razy dziennie i ten syrop ratowal mi zycie!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Mega dziekuje za pomoc

M byl dzis w aptece, kupil mi czopki ale plynu Lactulosum nie bo pani z apteki stwierdzila ze trzeba sie skonsultowac z lekarzem ehh... ze mam czopki brac...ale one maja tylko dorazne zastosowanie...
Jutro go wysle ze ma kupic i koniec[emoji4]

Dziewczyny ja dalej w szpitalu sie mam zostac, na obserwacji, bo skurcze nie przechodza , odpuscily z soboty na niedziele i w niedziele do poludnia.
Wczoraj wieczorem dalej skurcze, noc byla tez do dopy.
Najgorsze jest to ze tylko obserwuja i nic nie robia, oprocz 3 razy dziennie ktg.
No zalamac sie mozna, bo magnez to ja w domu
bralam taki sam.
Niby mowia ze mam dzwonic do dyzurki jak sie cos bedzie dzialo, byc moze powinnam dzwonic za kazdym skurczem to wtedy sie cos ruszy.Bo tak to tylko te skurcze melduje na porannych i wieczornych obchodach.Dziewczyny co myslicie?Moze tak postawa wyczekujaca z ich strony nie jest zla i ma sens, ktorego ja nie widze?
Boje sie ze jak sie to wszystko rozkreci to potem nie wyrobia sie ze sterydami, nie wiem juz sama.

Dnziewczyny mi na zatwardzenia wystarczy magnez, w sumie to mam po nim odwrotny problem czyli bardo wodnisty kal(przepraszam za szczegoly).

reklama
Marluna wszystko lekarzom mówi KTG . Widocznie wszystko jest pod kontrolą, skurcze są na tyle małe ze mogą czekać. Jesteś w szpitalu czyli lekarzy masz na zawołanie. Wiem
wszpitalu jest smutno ale gdybys była w domu i miała te skurcze to bys się bardziej martwiła. Będzie wszystko dobrze zobaczysz. Staraj się zagadywać kolezanki z pokoju i nie myśleć.

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Do góry