reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja gdzieś mam szydełko, ale Zuza nie da mi nic robić, bo kradnie włóczkę.
Jak ma drzemke to czasem gram z mężem w scrabble, ale za niedługo skończy mu się urlop.

Pamiętacie cele, które wyznaczyła chyba Morisek? 23, 24, 28, 32, 34 tc... ja akurat byłam w 22 jak o tym napisała, a teraz przede mną już cel 32.
Obliczyłam, że w moje urodziny będę w trakcie 34 tygodnia i planuje je jakoś uczcić. Może pojadę do rodziców i odwiedzić babcie. Taka ostatnia wizyta przed porodem. Oczywiście jeśli będę mieć do tej pory przynajmniej 2cm szyjki.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Właśnie wyczytałam, że mniej więcej od teraz dziecko zaczyna magazynować tłuszcz, więc chyba muszę go trochę więcej pochłaniać.
No i zaczęłam puszczać muzykę dla dzieci w brzuszku, na rozwój mózgu. Jakby co to będę spokojniejsza, że chociaż coś mogłam zrobić, żeby miało ciut lepiej na starcie.

Dziewczyny, mi czas szybciej lecial/leci jak ogladalam filmy na stronie cda.pl
Jest tam bardzo duzo zagranicznych filmow z polskim lektorem i sporo calkiem nowych. Wyszukiwalam sobie rozne ciekawe tytuly na filmwebie i ogladalam. Polecam, niektore maja na tyle dobra jakosc, ze mozna bez problemu je wrzucic na TV. Plus jest taki, ze nie trzeba niczego sciagac :-)

Ja dzisiaj w koncu kupilam wozek. Zdecydowalam sie ostatecznie na Anex Sport, bo zaden inny nie mial tak dobrej amortyzacji, a my lubimy duzo spacerowac po lesie i odludziach. Nie pamietam juz, ktora z Was tez sie na niego zdecydowala :-) Z takim brzuchem to nie jest latwo dlugo wystac w sklepie. Max godzina, dwie i juz plecy nie wytrzymuja. Podobal mi sie jeszcze Maxi Cosi Mura 4, tez taki troche terenowy, ale mieli tylko we wscieklo czerwonym kolorze i byl bardzo ciezki. Ja nie musze wozka nigdzie wnosic, ale mam wrazenie, ze im lzejszy tym sie tez latwiej pcha.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tam na kurniku to jest wyższa szkoła. Używają takich słów o których istnieniu nie mam pojęcia ;-) ale bedzie to dobry trening do gry z mężem.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

reklama
Na kurniku gram w kanaste i kierki. Jakby ktos chcial to dajcie znac :)

A dzis bylam na usg w 32 tc. Macica mi twardniala caly czas jazdy samochodem i jak szlam ale rozluznila sie w gabinecie. Lekarz wygniotl mi brzuch bardzo przy tym badaniu ale wszystko z mała ok. Szyjki nie badal bo to tylko USG. Mala wazy 1800 gr

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry