reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Papercut gratulacje dużo zdrówka wam życzę ja też miałam mieć planowana cc w drugiej ciąży ale nie doczekałam bo 6 dni wcześniej odeszły mi wody czyli tobył 37,1 ale była już to ciąża donoszona

szpital super ladnie, czysto, duzo jedzenia nawet smacznego, wszyscy mili i wszystko tlumacza bardzo sympatycznie sie tu lezy :) wydaje mi sie, ze badanie na ip przyspieszylo ;p dziekuje wszystkim :)

Miałam strasznie zła noc. Brzuch mi się stawiał dosłownie co kilka min i aż nie mogłam zasnąć ale dzis juz wróciło do normy i nie mam tych skurczów tyle nawet nospy jeszcze dziś nie brałam. Miałam jeszcze w nocy z 5 komarów w pokoju, mąż latal i skakal po ścianach hehe teraz pojechał do sklepu po ten odstraszacz komarów do kontaktu :)

Przez te skurcze jeszcze miałam sen ze mój synek wyszedł z brzucha i przywital sie i wszedł do niego z powrotem i pojechałam do lekarza żeby sprawdził jak to możliwe ze tak się stało ale juz nie doczekałam wizyty bo sie obudziłam. Zwariować można serio :)

U mnie dziewczyny włącza się samoistnie strach przed porodem. Sama się nakręcam przez to coś mnie pobolewa. Chyba tak przezyw wyjazd do Olsztyna. Czy wy też macie takie samoistne lęki?

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Basia oczywiscie ze mamy, ja kazdego dnia mysle o porodzie i zawsze mnie to stresuje, ale pocieszam się że wrócę do normalnego życia i bede miała Skarba przy sobie. Tyle kobiet rodzi, moja sasiadka ma 10 dzieci i zyje to chyba nie taki poród straszny :)

Vita
Ale sen hehe uśmiałam się
Mój byl nie lepszy. Śniło mi się że poszłam do wc i na papierze była krew a później więcej krwi i straciłem dziecko.
Ale to tylko sen.
Ja się porodu nie boję. Za dużo myślimy o złych rzeczach.
Musimy myśleć o czymś innym miłym a nam się to przyśni.

reklama
Ja się nie bałam porodu do momentu przedostatniego pobytu w szpitalu. Dwie noce rzędu takie krzyki na porodówce, za cała patologia ciąży piętro niżej spać nie mogła... nigdy czegoś takiego nie słyszałam :)

Do góry