reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jestem po wizycie, szyjka dzisiaj 29 mm (w szpitalu mowili że 24) a miesiąc temu 32 więc jak na moje ostatnie przejścia super. Rozwarcia nie ma a w szpitalu mnie na straszyli... mały waży koło 2500.

Vita nospę i luteine biorę już od bardzo dawna. Moje skurcze na ktg dochodziły nawet do 90. Najczęściej miały 45 - 55. Są bardzo często np przedwczoraj cały dzień co 10 minut. Lekarz dziś powiedział, że mały ma główkę nisko w kanale ułożoną w jakiejś dziwnej pozycji co powoduje że te skurcze są nieefektywne. Jest to też położenie bardzo trudne do porodu ale tym się na razie nie przejmuję.

Marluna mi miesiąc temu czyli w 30 tyg szyjka skróciła się z ok 45 mm do 32 więc może to faktycznie taki etap ciąży.

Mam nadzieję, że te skurcze będą dalej nieefektywne i dotrwamy do ciąży donoszonej. Dostałam nawet pozwolenie na mini spacery.

Papercut ogromne gratulacje, miejcie się dobrze :)

Dziewczyny musimy dać radę, wszystkim nam ciężko ale na końcu czeka fantastyczna nagroda :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ali ja miałam skurcze 30-40 większych nie bylo bynajmniej na ktg. Ale w ciagu 20 min mam ich 3-5 wiec sporo i na szczęście tez sa nieefektywne bo szyjka ani mm sie nie skróciła przez tyle czasu.
Papercut gratulacje:) wyprzytulaj od Nas Skarba:*

U mnie twardnienia byly od 19 tygodnia i do tego tygodnia tez szyjka miala niezmieniona dlugosc, az tu od wczoraj lekkie drobinki krwi i chop szyjka centymetr krotsza, oby na tym sie zatrzymalo bo jakos zaczyna mnie podbrzusze pokuwac dodatkowo.

Vita ty chyba juz masz w miare bezpieczny tydzien chyba wiec tak czy owak nie masz sie co martwic.

Marlunka we wtorek kończę 32 tc. Jest w miarę bezpiecznie tylko w moim szpitalu nie ma oddzialu do wcześniaków i przewoza 60 km dalej:( nie umieli by się tu nim zająć gdyby cos

Vita nic nie bedzie dotrwasz do konca, przeciez u Ciebie sie nic nie dzieje, poztym masz 32 tydzien a to juz w miere bezlieczny czas dla was.
Ja mam tez mam zamiar chociaz do 32 dotrwac.

Papercut gratulacje !!! :) [emoji173] alez Ci zazdroszcze, ze masz juz mala przy sobie. Tak Ci malo zabraklo do tego ciecia planowego, nie do wiary.. przyznaj sie co robilas wieczor wczesniej, ze porod przyspieszylas :D

Jak znajdziesz chwilke to daj tez plis znac jak tam sam szpital i opieka.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry