reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Vita
Ja wiem ale mi chodzi żeby pooglądać różne łóżeczka jakie są a tam jest ich tylko 4 i to wszystko.
Chce jakiś wybór mieć jak z allegro
Tam jest 200 stron

Ja jestem po drugiej stronie baldachimu czyli ZA ;-) Dla mnie to nie problem żeby wrzucić do pralki razem z pościelą raz w tygodniu. Oczywiście takie materiałowe to pewnie słabo oddychają, ale planuje kupić siateczkowy cieniutki. I tak jak pisze Jadwiga... dziecko ma swój bezpieczny kącik. Wiecie dlaczego nie wolno nosić dzieci w nosidłach przodem do świata (pomijając już negatywny wpływ na kręgosłu itd.) - chodzi o przebodźcowanie. Dziecko na spacerze przodem do świata dostaje naraz za dużo bodźców z otoczenia na które jeszcze nie jest gotowe. Potem może być niespokojne, rozdrażnione i mieć milion pobudek w nocy. Podobnie z tym "kącikiem tylko dla dziecka". Jak ciężko jest o takie spokojne miejsce w mieszkaniu, to taki baldachim może choć część tych bodźców od dziecka odgrodzić, szczególnie jeśli łóżeczko będzie w pokoju gdzie dużo sie dzieje, często świeci się ostre światło czy jest włączony tv.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Dziewczyny bylam na ostatnim USG. Wg pomiaru tego lekarza szyjka ma nadal okolo 2,5cm czyli mniej wiecej tyle ile miala w 22 tc jak mi pessar zakladali bo wtedy najkrotszy pomiar mialam 2,3. Wyglada to tak jakby sie w tamtym momencie zatrzymala, a teraz zakleszczyla i nie chciala sie skracac dalej, heh. Rozwarcia powiedzial, ze niby nie ma, ale nie do konca go zrozumialam, bo mowil, ze cos tam jest jakos od krzyza i w koncu nie umial powiedziec konkretnie. Glowka wg USG przezbrzuszne nie byla jeszcze w kanale rodnym, ale jak zbadal dopochwowo to mowil, ze juz jest nisko bardzo. Na razie wiec nic sie nie zapowiada na szybka akcje porodowa. Jeszcze wyjdzie na to, ze przez ten pessar, leki i lezenie przenosze.. chocbym nie chciala.

Mala ma 3,4 kg i juz teraz troche wolniej przybiera na wadze. Ehh chcialabym juz miec porod za soba, ale trzeba czekac. Nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy...;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dordaw to działaj z tym sexem, schodami i sprzątaniem! Pij koniecznie herbatkę z liści malin i masuj krocze!!!

No widzisz tak to często z pessarami jest, ze można przenosić, ale miejmy nadzieje, ze w ten tydzień urodzisz!!!

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Dordaw twoja sytuacja jest dla nas bardzo pocieszająca. Wspierasz nas tą opowieścią. Fajnie masz że mozesz być aktywna :)

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Dordaw to Naprawdę pocieszające że krążek tak zabezpieczył szyjke ale doskonale cie rozumiem że chcesz mieć już maleństwo przy sobie :)

Dordaw to tak jak u mnie było, ale ja bez pessarra tak wyleżałam szyjke, że przenosiłam 2 tygodnie, dlatego teraz przynajmniej 2 tygodnie wcześniej zaczynę w miarę normalnie funkcjonować, żeby mieć szanse na sn, bo 3,5 kg bobas u mnie na pewno nie przejdzie.
Spotkałam wczoraj znajomą, która urodziła naturalnie po cesarce i ona przed porodem była bardzo aktywna, a w ciąży nie przyjmowała żadnych witamin poza kwasem foliowym i całkowicie zrezygnowała z cukrów prostych. Urodziła sn dziewczynke 700g mniejszą od pierwszej, no ale mówi, że tamta pocesarkowa zdrowa jak ryba, a ta z kolei co chwile coś.... i boi sie, że to przez małą masę.
Ja bym chciała sn ale tylko żeby potem się z raną nie męczyć, a jak będzie to na to za bardzo wpływu nie mam.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

reklama
Dordaw musisz coś z mężem podziałać he he:) tyle strachu bylo a tu oo:) ja tak w 38 to juz chciałabym urodzić bo też moj zawsze duzo większy na usg, a z drugiej strony przeraza mnie ze to juz niedługo...
A Papercut urodziła??

Do góry