reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dordaw no ostatnio tyle nie przeszło. Biodra niby położna mówiła, że ok, ale gin powiedział, że głowa za duża w stosunku do kanału.

Hehe yvonne221 no ta chorowita to właśnie SN ;-) Ja też myślę, że wina małej masy, bo ja z Zu nie brałam też żadnych dodatkowych witamin.

A co do wagi z usg to różnie mówią... u mnie miało być 4kg, a skończyło się na 3450g. 4kg chyba oszacowało przez tą glowe.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

reklama
Joasia a jaka ma ta główkę?? U mnie w 29+6 glowka wychodziła aż na 34 tydzień, reszta pomiarów na 31-32 tydzień. Ale mi nikt nic nie mówi na ten temat. Od wczoraj jeszcze zaczyna mnie pobolewac spojenie lonowe jak wstane albo leze i noge podniosę

Alez jestescie aktywne dziewczyny. Zdaze przeczytac i nastepnego dnia znow kilkastron piszecie :) a ja jestem swiezo przeprowadzona i nie mam stalego interentu tylko telefon.

Spojenie lonowe boli mnie od ok 21 tyg ciazy. Przy chodzeniu mnie bolalo, teraz jak leze na boku i nie mam nic miedzy nogami. Im wieksza poduszka tym mniej boli.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Jutro jade na USG i sie pomierzymy i powazymy. Jestem w 32 tyg. Ciekawa jestem ile wazy malutka :). W poniedzialek przyjedzie do domu doula i poopowiada nam troche bo z mezem jestesmy przerazeni i nie wiemy zbyt duzo o porodzie i pielegnacji itp. Moze sie zdecyduje na porod z nia.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam pytanie do tych które przeszły cesarkę. Czy trudne jest to leżenie po. Tego się bardzo boję. Czy ma się poduszkę choć troszkę pod głową? Ja muszę raczej mieć cesarkę i bardzo jej się boję. I to nie samej operacji a tego po

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Hej dziewczyny ale sie rozpisalyscie, nadrobie was pozniej, ja sama zadzwonilam dzis do szpitala zapytac o te drobinki krwi ktore pojawily sie na papierze wczoraj dzis sytuacja sie powtorzyla i kazali przyjechac, sprawdzic szyjke bo takie drobinki niby moga swiadczyc ze z szyjka cos sie dzieje, albo powstalo jakis otarcie i stad te tycienki drobinki krwi na papierze, eh zawsze cos.
Troche jestem w stresie ale co zrobic.

Basiu poduszkę pod głowa można mieć jak najbardziej! Leżenie nie jest trudne, trudne jest rozruszanie! Choć pewnie każda kobieta przechodzi to na swój sposób! Ja miałam cesarkę w niedziele o 11, następnego dnia o 6 przyszły po mnie położne żeby mnie zabrać pod prysznic, było cieżko nie powiem! W czwartek byłam w stanie sie całkowicie wyprostować i w miarę normalnie poruszać! W piątek wyszłam do domu, zakaz noszenia ciężkich rzeczy! Brzuch nadal pobolewał ale juz sie dało normalnie funkcjonować! Po dwóch tygodniach juz było ok! Ja nie miałam szwów zewnętrznych wiec przynajmniej zdejmowanie mnie ominęło! Czucie w miejscu ciecia wróciło po paru miesiącach! Nie martw sie - my kobiety wszystko przetrwamy [emoji3]
Moja przyjaciółka miała cesarkę o 8 rano, wieczorem sama śmigała wiec tak jak pisałam - to jest indywidualna sprawa, moze ty będziesz jak ta moja przyjaciółka [emoji3] czego ci życzę
A czemu masz mieć cesarkę jeśli można zapytać?

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Dordaw no ja jeszcze dwa tygodnie muszę wytrzymać bo dopiero zaczęłam 36 tydzień! A chciałabym wytrzymać do 1.09 [emoji3]

Jestem w 36 tygodniu ciąży

reklama
Basiu ja jestem po 2 cc niestety po cesarce trzeba leżeć na płasko 24 h. Nie jest to przyjemne ale co zrobić każdy inaczej to wytrzymuje tak samo tyczy się to dochodzenia do siebie już po jak możesz wstać. Ostatnią cc miałam 7 lat temu nie wiem czy coś się zmieniło w liczbie godzin które musisz przeleżeć po operacji.

Do góry