reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wybacz, nie chce Was straszyć! Znam tez dziewczyny które bardzo sobie chwała cesarki! Wiec to pewnie wszystko jest sprawa indywidualna

Jestem w 35 tygodniu ciąży

reklama
Zreszta Dordaw my kobiety każdy ból wytrzymamy - wyobraź sobie co by było gdyby faceci mieli rodzic dzieci [emoji57] ludzkość pewnie by juz nie istniała

A tak pomysł sobie, ze na końcu tego bólu czeka na Ciebie najwspanialsza nagroda jaka możesz sobie wymarzyć [emoji3]

A napisałam Wam, ze cesarka nie jest sposobem na uniknięcie bólu, bo wiem, ze wiele kobiet tak mysli! Moja koleżanka tez sie bardzo bała naturalnego porodu i bólu z nim związanego i wybrała cesarkę - dzisiaj wszystko da sie załatwić! A teraz mówi, ze nie wie czy drugi raz postąpiła by tak samo

Masz racje, jakby mezczyzni mieli rodzic to bysmy juz dawno wygineli haha [emoji6]

Ostatnio gdzies czytalam, ze odsetek cc w Polsce jest jednym z wyzszych wsrod krajow europejskich, chyba czesto da sie to po prostu zalatwic. Ja bym sie pewnie mniej bala jakbym byla w pelni sil, a po tym lezeniu to mi czesto slabo etc. Moja polozna jednak twierdzi, ze jak sie rodzi to w kobiete wstepuja nadprzyrodzone sily i tego sie trzymajmy!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak dziewczyny cc to nic fajnego gdybym miała wybór nigdy bym się nie zdecydowała. W TVN był ostatnio reportaż że Polska ma 47% porodów przez cc bardzo dużo lekarz mówił o tym jak cc jest niebezpieczne. Ahhh nawet nie chce się nakręcać

Vita
U mnie też w szpitalu nie ma znieczulenia tez będę rodzic sn☺

W 1 ciąży miałam poród wywolywany w 42t i poszło w 3 godz szybko i bez mocnych bólów.
U mnie nie sprawdziło się ze poród wywolywany boli więcej
Basia
Ja zawsze marzyłam o cc bo nie wiedziałam co to jak to jest ale po opowieściach innych osób uznałam ze jednak wolę SN i tak będzie. Juz nie chce cc.
Wiecie co dziewczyny ja się nie boje porodu
Nawet nie mogę się doczekać może dlatego ze pierwszy był bezbolesny i bez komplikacji ciekawa jestem jaki drugi będzie no zobaczymy

Dziewczyny, a to nie jest tak,ze znieczulenie jest zagwarantowane ustawowo? Mi polozne,ze szpitala mowia,ze odkad tak jest (hmm od lipca tamtego roku?),to u nas nawet mniej dziewczyn sie decyduje,bo majac swiadomosc,ze moga sie znieczulic rozluzniaja sie i szybciej ida te porody.
Zreszta nie wiem...skoro u Was nie daja to widocznie szpital nie ma takiego obowiazku.

Ostatnia edycja:
reklama
Jeju jak piszecie już o porodzie to zaczynam się nieźle bać! Wolę jeszcze o tym nie myślec. Mi raczej szykuje się Cc. Miałam bakterie w drogach rodnych, jeszcze sprawdzimy czy ich nie ma i dla dobra dziecka powinnam mieć Cc.

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Do góry