reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzieki Dziewczyny za opinie! U mnie da sie "zalatwic" cesarke. Znieczulenia nie daja na pewno przy sn. To tez szpital w malym miescie niestety.
Ja jestem swieza, pierwsza ciaza, pierwszy porod wiec nie wiem co mnie czeka. Miesiaczki mam strasznie bolesne, bez tabletek przeciwbolowych nawet wymiotuje, tak reaguje na ten bol :(

reklama
Ja juz po wizycie! Pessar na swoim miejscu, szyjka w nim wiec jest ok! Dzidza wazy około 3 kg i wyprzedza termin o dwa tygodnie!!!! Chciałabym wytrwać jeszcze dwa tygodnie, najlepiej do końca miesiąca, a przynajmniej do następnej wizyty czyli do 29.08 ...

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Mięśnie Kegla warto ćwiczyć ale dopiero po porodzie, natomiast masaż krocza jak najbardziej, ale dopiero po skończonym 37 tygodniu

Dziewczyny doradźcie mi mam upatrzone łóżeczko na internecie tylko czas oczekiwania jest 4-6 tyg nie chciałam jeszcze zamawiać ale myślę że za 2 tyg gdy będę wchodzić w 30 tydz to już raczej muszę bo gdy dostawa się przyciągnie do 6 tyg to wtedy bym była w 36 tyg. Co myślicie o tym

Myśle ze czas najwyższy! Nowe meble dość nieprzyjemnie pachną wiec dobrze by było żeby zdażyło sie trochę wywietrzyć

Warto kupić łóżeczko wcześniej. My mamy termin za miesiąc a łóżeczko już stoi. Kilka dni musiało minąć aż zapach farby się wywietrzył :)

reklama
Dziewczyny, a jak to bylo.u Was doswiadczonych :-) z odchodzeniem czopa?? Bo cos mi sie wydaje,ze mi dzisiaj odszedl (kawalek?).taki glut zolto-bialy. Wiem,ze to moze tuz przed.odejsc albo i 2 tyg,ale zawsze to pocieszne jakby tak sie okazalo,ze jednak bardziej tygodnie ;-) u mnie dzisiaj 36.2,fajnie by bylo 37 zamknac,a przede wszystkim do powrotu meza jeszcze 2pelne dni,bo wraca dopiero w pt wieczor,chcialabym,zeby zdarzyl.
A co do znieczulenia mi nawet.polozna powiedziala,cos w stylu,ze Im.jest obojetne,czy osoba bierze,a wtedy i tak.szpital dostaje za to pieniadze. A wcale nie tylko takie male miescinki nie maja tego. Niedawno kolezanka rodzila na podkarpaciu w Jaroslawiu i tez nie bylo. Moze to metropolia nie jest,ale znowu.nie wies na 500 osob. Ale z drugiej strony ja bym jednak chciala sprobowac bez...

Do góry