reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie dziś 31+1 i na wadze ok 57kg. Przytyłam 5,5 kg od poczatku ciąży, bo wazylam 51,5. Chciałabym nie przekroczyć 60 ale nie wiem czy sie uda, w koncu sam dzidziuś przytyje jeszcze z 1,5-2,0 do konca.
Dordaw będziesz rodziła sn ze znieczuleniem?? U mnie w szpitalu chyba nie dają znieczulenia przy sn.... Jakby nie patrzeć to jeszcze chwila i na mnie przyjdzie pora i strasznie zaczynam to przeżywać bo nie wiem co mnie czeka a bólu nie znoszę:) czasami myślę ze wolałabym miec cc i nie męczyć sie przy skurczach ale pewnie bede rodzic sn

reklama
Dziewczyny czy możecie mi przypomnieć, napisać jakie leki bierzecie. Biegnie mi 34 tydzień, idę dziś do lekarza ale wczesniej mówił ze będziemy juz wszystko odstawiać. Jak jest u Was? Ja się trochę boję tak z dnia na dzień wszystko odstawić

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Baaasia ja odstawiłam w 34 ;) Nie biorę już ani luteiny ani duphastonu. Tylko magnez i moje witaminki.
Hormony ponoć działają jeszcze do 2 tygodni po odstawieniu więc nie będzie żadnego bum dla organizmu :)
Jedyne co po odstawieniu zaczęłam dostawać skurcze przepowiadające ale nie umiem określić czy to dlatego że skończyłam leki czy po prostu z wieku ciąży.

Vita calkiem szybko zlecialo, dopiero co bylas gdzies w polowie ciazy a tu juz zaraz koncowka. :) U mnie jest plan na SN, nie mam na razie zadnych wskazan do CC, ale tez mam takiego stracha przed bolem, ze jakby mi ktos dal bilet na CC to czasami w ciemno bym poszla. Tym bardziej, ze termin za tydzien, nic sie nie rusza, a Hope pisala kiedys, ze najbardziej kobiety sie mecza przy wywolywaniu... :/ u mnie na szczescie jest opcja znieczulenia, ale tez nie zawsze moga podac bo musi byc odpowiednie rozwarcie, odpowiednia ilosc plytek krwi, w miare prosty kregoslup etc. Od piatku moj maz bedzie 4 dni w domu zemna to pojde po schodach pochodzic[emoji14]
Wlasnie probuje sie zapisac na USG ze skierowania zeby sprawdzic jak ta szyjka ale ciagle brak terminow :/ Jak dzis nie znajde to juz pojde za kase, nie bede zalowac.

Basia nie martw sie tym odstawieniem, to nie jest takie hop siup. Pewnie kolo 36 tc Ci zaleci odstawic. Mnie moj przetrzymal z lekami az do 37 tc i moze dlatego ciagle nic sie nie rusza. Organizm musi miec chwile, zeby sie z tego oczyscic. Ja bralam Luteine, Magnez i Nospe.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Baaasia ja mam brać tyko magnez 6x. W poprzedniej ciąży po każdym razie jak oprzepisali mi luteine w szpitalu, to gin kazał odstawiać stopniowo pod koniec opakowania... On jakiś anty-luteina jest :eek:

Dziewczyny dziś na Feedo.pl fotelik Maxi Cosi Pebble za niecałe 512zł. Ja właśnie kupiłam. Jak któraś z Was o nim myśli, to niech się nie zastanawia. Ja od dłuższego czasu codziennie rano sprawdzam promocje na ten fotelik i taniej jeszcze go nie widziałam.

Vita jeśli chodzi o poród! To ja miałam dwa w jednym! Miałam skierowanie na CC, ale dzień wcześniej zaczęła sie akcja porodowa! Odeszły mi wody i zaczęły sie skurcze! Nie wiem czy miewasz bolesne miesiączki ale to jest taki rodzaj bólu - fakt boli bardzo ale puszcza tez na chwile, mi jak sie zaczęło to miałam przerwy co 5 minut, ale po 30 minutach bolało juz non stop, wierz mi da sie przeżyć! Ulżyło w momencie podania znieczulenia do cesarki! Jak juz było po to zaczął sie hardcore!! Ból po cięciu według mnie jest dużo gorszy i boli masakrycznie przez kilka dni - przynajmniej mnie! Przez pierwsze dwa dni prawie wcale nie byłam w stanie sie ruszyć, a babki po SN śmigały po dwóch godzinach! Ja ta cesarkę bardzo złe wspominam, nabawiłam sie po niej depresji poporodowej, bo nie byłam w stanie przez pierwsze dni sama zając sie dzieckiem! Dlatego teraz bardzo chce spróbować naturalnie! Mam wsparcie mojej ginki i super położnej, która zna moja historie i bardzo sie cieszy ze chce rodzic SN i bedzie mnie w tym wspierać!

Jestem w 35 tygodniu ciąży

Jeśli chodzi o leki to ja w pierwszej ciąży brałam Fenoterol i Magnez! Poród zaczął sie 6 dni po odstawieniu! Ale to był juz 40 tc i dzidzia była duża wiec nie wiem czy to z powodu odstawienia leków czy tak po prostu miało być

Jestem w 35 tygodniu ciąży

reklama
Do góry